V zadnjem trenutku

Mini enciklopedija prazničnih trikov

Pe. R.
30. 12. 2017, 12.01
Deli članek:

Leto se izteka, ura tiktaka in le še nekaj dni nas loči od bučnega praznovanja ob vstopu v novo leto. Če imate silvestrski jedilnik že pripravljen, stanovanje okrašeno in pripravljeno, je zdaj čas, da si vzamete nekaj trenutkov zase ali pa poskrbite za drobne malenkosti, za katere je zmanjkalo časa.

Dreamstime
Zalivajte jo s postano vodo sobne temperature.

Predstavljamo vam nekaj odličnih trikov in uporabnih nasvetov, ki vam bodo v teh dneh zagotovo prišli prav. Preizkusite jih in vaš dom, počutje ter videz bodo kot iz škatlice.

ZA DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO BOŽIČNE ZVEZDE

ENODNEVNA DIETA

Zjutraj pojejte sadno solato (100 g melone, kivija, žlico kosmičev brez sladkorja in 100 g lahkega jogurta), za kosilo solatni krožnik (100 g zelene solate, paradižnik, polovica kumare, polovica paprike in nastrgan korenček), za večerjo pa omleto iz enega jajca z drobnjakom.

Božično zvezdo ni tako lahko vzdrževati, zato si nikar ne jemljite k srcu, če vam do zdaj niso uspevale. Škoduje ji lahko že prepih, na splošno pa je občutljiva tudi na neustrezno temperaturo. Najbolj ji ustreza okoli 20 stopinj Celzija, nikakor pa ne sme biti nižja od 16 stopinj. Če jo boste izpostavili prenizki temperaturi, ji bodo listi odpadli brez venenja. Tudi na previsoke temperature je občutljiva, listi robov ji namreč začnejo rumeneti, socvetja pa odpadati. Pomembna je tudi temperatura vode, s katero jo zalivate – zalivajte jo s postano vodo sobne temperature. Omeniti velja tudi to, da ne mara suhega zraka, vlaženje bo torej povsem primerno.

ZIMSKA MASKA ZA LEPO KOŽO

V zimskih dneh je naša koža še dodatno izpostavljena vetru in mrazu. Da bi bil videz vaše kože lep, mladosten ter koža sijoča in napeta, ji vsake toliko časa privoščite negovalno masko. Potrebujete eno žličko limoninega soka, eno žličko medu, nekaj ščepcev mletega moškatnega oreščka, pol žličke cimeta v prahu. Sestavine med sabo dobro zmešajte in nato nanesite na čist obraz. Pustite delovati od 10 do 15 minut, nato pa sperite s toplo vodo. Masko lahko nanesete enkrat tedensko. Koža bo napeta, sijoča, bolj zdrava.

PRAZNIČNI KOKTAJL ZA NOSEČNICE

Dreamstime
Ste noseči ali je med vašimi gosti bodoča mamica? Za vas imamo odličen recept.

Drage dame v veselem pričakovanju, bi si v prazničnih dneh želele privoščiti okusen koktajl? Pa saj si ga lahko, brezalkoholnega kakopak. Imenuje se Mama-mia, zanj pa potrebujete en deciliter ananasovega soka, dva decilitra jabolčnega soka, sok dveh pomaranč, sok dveh limon, dve žlici cvetličnega medu, jabolčne rezine za dekoracijo, zrna granatnega jabolka, cimetovo palčko za dekoracijo in blag okus, metine lističe, rezino biolimone in led. Vse sestavine zmešajte, dodajte rezine jabolk, zrna granatnega jabolka, cimetovo paličico in kozarec okrasite z vaniljevim sladkorjem ter metinimi lističi. Pa na zdravje!