Mavgli?

Dveletni deček govori z opicami

U.K.
24. 12. 2017, 08.16
Posodobljeno: 24. 12. 2017, 08.17
Deli članek:

Se spominjate slavnega Mavglija iz Knjige o džungli? V knjigi, pa tudi v filmih in risankah se je Mavgli sporazumeval z živalmi, in kot kaže, tudi v resnici obstaja deček, ki lahko to počne.

arhiv
Očitno so se opice spoprijateljile z dečkom.

V Indiji namreč živi dveletni deček z imenom Samarth Bangari, ki ima za najboljše prijateljice opice. Tako so ga mnogi mediji že označili za modernega Mavglija. Deček je še premajhen, da bi govoril, a se menda očitno razume z opicami. Po navedbah indijskih medijev naj bi ga vsak dan obiskalo okoli 20 opic vrste sivi langur. Njegova starša sta povedala, kako sta nekega dne otroka in opice opazila skupaj, in seveda sta bila sprva zgrožena, saj sta mislila, da bodo opice otroku kaj storile, a sta hitro ugotovila, da se samo igrajo.

arhiv
Z dečkom vsak dan preživijo okoli dve uri.

Hrana

Prijateljstvo se je najverjetneje začelo tako, da je deček s svojimi novimi prijatelji delil hrano, in ti so ga sprejeli medse. Očitno so živali in deček navezali posebne stike in naj bi se po mnenju nekaterih celo sporazumevali. Nekatere živali zelo dobro berejo govorico telesa in se z njo tudi sporazumevajo, tako da je čisto možno, da gre med dečkom in tropom za nekakšno neverbalno komunikacijo. Deček sicer živi približno 400 kilometrov od mesta Bangalore. »Opice dečka obiščejo prav vsak dan in Samarth se jih zelo razveseli,« je povedal dečkov stric in dodal, da opice k dečku prihajajo ob približno isti uri. Če deček takrat spi, ga zbudijo in nato z njim preživijo približno dve uri.

arhiv
Prijateljstvo se je verjetno začelo s hrano.

arhiv
Skupaj se igrajo in ga celo zbudijo, če spi.