Nora poteza

VIDEO: Odprtih ust: Dončić zadel "skoraj iz Ljubljane"

T.L.
15. 12. 2017, 07.43
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 08.05
Deli članek:

Zapisal se je v statistiko tekme in spomin košarkarskih navdušencev.

Profimedia
Luka Dončić

Ni besed, s katerimi bi opisali, kaj je navijačem in ljubitelje košarke pripravil Luka Dončić v 12. krogu evrolige, ko se je njegov Real pomeril z Barcelono.

Real je premagal Barcelono s 87:75, Dončič pa je bil eden ključnih mož na igrišču, ki se je v statistiko vpisal s 16 točkami, sedmimi podajami in šestimi skoki. V spomin košarkarskih navdušencev pa se je Dončič vpisal z metom čez celo igrišče: ob koncu tretje četrtine je mrežico nasprotnikov zatresel z metom, ki je dobesedno priletel izpod koša "realovcev". 

Posnetek Dončićevega koša je prava spletna atrakcija, na twitterju Euroleague so ob posnetku zapisali "Luka Dončić, skoraj iz Ljubljane". Dončić je navdušil tudi s preigravanjem, ko je v napadu spretno "vrgel iz igre" nekdanjega igralca NBA Victorja Claverja in kar so spletni komentatorji pospremili z besedami, da je Dončić "dvakrat zlomil gleženj Claverju". 

Je treba poleg posnetka dodati še kaj? Niti ne. Poglejte si neverjeten Dončićev koš in še nekatere druge odlične poteze s tekme. In uživajte.