Zapora na cesti

Mati vseh kač: Policiste presenetil orjaški piton

S.R.
13. 12. 2017, 08.44
Posodobljeno: 13. 12. 2017, 08.45
Deli članek:

V avstralski zvezni državi Queensland je dvema policistoma zaporo na cesti postavil orjaški piton.

Queensland Police
Zbežal ali zgolj "popustil"?

Piton, vrste Morelia amethistina, ki je konec tedna na cesti v bližini staroselske skupnosti Wujal Wujal »ustavil« dva policista, je bil tako ogromen, da je postal takojšnja zvezda družabnih omrežij.

David Walton iz podjetja Cairns, ki se ukvarja z odstranjevanjem kač, je pojasnil, da sta policista ravnala pravilno, ko sta se odločila, da se pet do šest metrov dolgega pitona ne bosta »lotila« sama.

»Če bi ga poskušali dvigniti, prijeti ali ga zbosti s kakšno palico, se bi gotovo lahko kaj hitro okrenil. Če vas zagrabi, ste v velikih težavah,« je povedal. Pojasnil je še, da je šlo za kači, ki je bila bržkone pri koncu svojega življenja in je že presegla pričakovano življenjsko dobo. »Razmeroma redko se zgodi, da ima kača toliko sreče in posledično tako dolgo življenje, da lahko zraste do takšne velikosti ...,« pojasnjuje.

In kaj se je zgodilo z orjaškim pitonom? Ker mu policijska pozornost ni preveč godila, se je s ceste splazil v grmovje na drugo stran in policistoma omogočil, da brez kazni nadaljujeta vožnjo.