Preverjeno

Po adventni venec tik pred zdajci

L.J.
30. 11. 2017, 21.30
Deli članek:

Adventno svečko bomo prvič prižgali že to nedeljo, kar seveda pomeni, da do takrat potrebujemo adventni venček. Preverili smo, kje ga lahko kupite in po kakšni ceni.

Profimedia
Cene adventnih vencev se začnejo že pri 5,99 evra in se povzpnejo vse do 40 evrov.

Adventni venček nas stane najmanj, če ga naredimo sami. Pravzaprav je skoraj zastonj, z izjemo adventnih sveč, ki jih moramo kupiti in so bistvo venčka. Če za izdelavo nimate talenta, volje ali časa, ga lahko tudi kupite.

Koliko boste odšteli zanj, je odvisno od tega, kakšen venček si želite, koliko ste pripravljeni zanj odšteti in kam se boste ponj odpravili. V trgovinah Hofer lahko klasični adventni venček, s premerom 28 centimetrov, iz smrekovih vej in s štirimi adventnimi svečami ter božičnimi okraski, kupite za 6,99 evra. Popolnoma enako vsoto boste tam odšteli za neokrašen adventni venček iz kavkaške jelke ali mešanice borovja, s premerom vsaj 35 centimetrov. Adventni krožnik s štirimi svečami, vejami iglavcev in različnimi božičnimi okraski stane nekoliko več – 9,99 evra.

NAJUGODNEJŠI V SPARU

V trgovinah Tuš je cena adventnih venčkov nekoliko višja, a so ti tudi malenkost večji. Premer imajo med 30 in 32 centimetri, stanejo pa med 7,49 in 7,69 evra. Za neokrašen, sveže pleten adventni venček iz nordijske smreke (s premerom 25 centimetrov) boste v Tušu plačali 7,99 evra. Najcenejše namizne adventne venčke z dekoracijo (brez sveč) in s premerom 30 centimetrov smo našli v Sparu, kjer jih prodajajo po 5,99 evra. V trgovinah Kik medtem ponujajo božične venčke iz vejevja in brez okraskov, s premerom 45 centimetrov, po 10,99 evra.

VIŠJE CENE, LEPŠI VENČKI?

Ni nujno tako, vendar pa so v cenovnem razponu do 10 evrov večinoma v ponudbi osnovni ali klasični, tradicionalni venčki. Če si želite bolj posebnih in malo drugačnih, jih boste še najlažje našli, če boste zavili v katero izmed cvetličarn. V teh sicer niso drugačni samo venčki, ampak tudi cene, ki se začnejo nekje pri 15 evrih in se zavihtijo vse do 39,90 evra, kot smo opazili v obiskani cvetličarni Gardenia.