Nevarna avantura

VIDEO: Mislili so, da je mrtev, sledilo je presenečenje ...

R.T.
2. 11. 2017, 11.49
Posodobljeno: 2. 11. 2017, 12.01
Deli članek:

Avantura bi se kaj lahko končala tragično, v resnici pa je življenje 30-letnika na morju rešil mah.

Youtube
Rus je imel več sreče kot pameti.

Tridesetletni Rus, ki je želel sam z jadrnico prepluti razdaljo med Švedsko in Španijo, je imel neverjetno srečo. Doživel in preživel je namreč neverjetno avanturo, ki bi se lahko končala tudi tragično. In kaj se je dogajalo?

Odločil se je, da bo z jadrnico, ki jo je kupil v Stokholmu, do Španije kar jadral. No, ap ni šlo vse po načrtih. Izginotje moškega so dva dni po začetku nevarne avantureprijavili svojci, saj se jim ni nič javil, stika z njim pa tudi nikakor niso mogli vzpostaviti. Po prijavi domačih je takoj v akcijo stopila švedska obalna straža in začela s pregledovanjem območja iz zraka in vode. Akciji so se pridružili tudi številni prostovoljci.

Številni so v petek že izgubili upanje, da bi se lahko iskanje končalo srečno, saj so reševalne ekipe našle razbito jadrnico avanturističnega Rusa na jugovzhodni obali Švedske. Hitro so odkrili, da je bil Rus v morju že od srede, kar je precej zmanjšalo možnosti njegovega preživetja. Sledilo pa je presenečenje.

Ekipa, ki je s helikopterjem pregledovala območje otočja Östergötland, je na majhnem otočku opazil človeka v bližini z mahom izpisane besede "Na pomoč". In avantura je doživela srečen konec: mornarja so odpeljali v bolnišnico, po poročanju Russia Today pa je v dobrem zdravstvenem stanju.