Poletna rešitev

Odpravi smrad in madeže znoja

Zoran Franc
3. 8. 2017, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Obstaja kar nekaj situacij, v katerih je lahko otroški puder odlična rešitev. Lažje boste razvozlali vozel na čevljih, enostavno boste odstranili madeže hrane ali znoja, hitro nevtralizirali smrad iz čevljev, očistili nakit in še in še.

Profimedia
Potni in obarvani madež posujte s pudrom in ga prelikajte, dokler ne izgine.

Iznajdljivost je odraz inteligence, zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj rešitev. V pomoč vam bo čudežni beli prah, imenovan otroški puder.

Očistite nakit

Po nakitu posujte nekaj otroškega pudra in ga zdrgnite s staro zobno ščetko. Očiščen nakit nato obrišite s fino krpo.

Zavozlane vezalke?

Se je po daljšem teku po gozdu na vaših športnih copatah naredil nadležen in trd vozel, ki ga nikakor ne morete razdreti? Športne copate najprej dobro posušite in poskusite še enkrat razdreti vozel. Če ne gre, si pomagajte z otroškim pudrom. Vozlišče posujte z nekaj otroškega pudra in preprosto rešite zagato.

Madež na namiznem prtu

Če ste naveličani neprestanega menjavanja namiznih prtov in jedilnih podlog iz blaga, preizkusite naslednji trik. Na mesto, kamor vam je kanila hrana ali pijača, posujte nekaj otroškega pudra. Nato s suho krpo dobro obrišite. Če madež ne izgine, nanj kanite nekaj kapljic mineralne vode in primešajte otroški puder. Nežno podrgnite in izbrišite.

Razdražena koža

Če imate težave z razdraženo kožo po britju, vam svetujemo uporabo otroškega pudra ali otroškega olja. Kožo najprej dobro nahranite z oljem, nato pa mesta, kjer se kože dotika tkanina, dobro napudrajte.

Madeži potu

Pogosta nadloga marsikoga v vročih poletnih dneh je prekomerno potenje. Zaradi uporabe dezodorantov se madeži pod pazduho lahko obarvajo rumeno, vonj in barva pa ne izgineta. Še več, mesto postane trdo in zasušeno. Če se srečujete s takšno nadlogo, vam svetujemo, da na madež nanesete otroški puder in ga z vročim likalnikom polikate. To ponavljajte tako dolgo, dokler madež ne izgine.

Smrdeči čevlji

Je tudi vam nerodno, ko pridete na obisk in je treba sezuti čevlje? Če imate težave s prekomernim potenjem nog, vam lahko pomaga otroški puder. Preden obujete nogavice, noge dobro natrite s pudrom. V čevlje 12 ur, preden jih boste obuli, nasujte otroški puder in pustite, da deluje – odpravlja neprijeten vonj. Preden jih obujete, odstranite ostanek pudra in jih obrišite s čistilnim alkoholom.