70 let skrivanja

Je Hitler res pobegnil v Argentino? Ta starostnik trdi, da je on. Da je Adolf Hitler

R.T.
17. 6. 2017, 13.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Starostnik iz Argentine trdi, da je Adolf Hitler in da se je zadnjih 70 let skrival.

Twitter
Sta si kakorkoli podobna?

128-letni gospod iz Salte v Argentini je za tamkajšnji konzervativno usmerjeni časnik El Patriota povedal, da je v državo kot Herman Guntherberg prišel leta 1945.

Potni list naj bi ob koncu vojne dobil od Gestapa, v Nemčiji rojeni Guntherberg pa naj bi v resnici bil Adolf Hitler.

Predstavil bo svojo zgodbo

Odločitvi, da se predstavi svetu, je botrovala lanskoletna sprememba delovanja izraelskih tajnih služb, ki so uradno prenehale preganjati nacistične vojne zločince. Za september je napovedal knjigo, v kateri bo predstavil svojo plat zgodbe. Za omenjeni časnik je povedal: "Številnih zločinov, katerih sem obtožen, nisem zagrešil. Zaradi tega se več kot pol svojega življenja skrivam pred Judi - moja kazen je bila več kot zadostna. Ker smo izgubili vojno, sem bil prikazan kot negativec. Ko bodo ljudje slišali mojo plat zgodbo, bodo drugače gledali name."

Žena mu ne verjame

Njegova žena Angela Martinez - poročena sta 55 let - ne verjame, da je njen mož v resnici Hitler. Prepričanje naj bi bilo posledica demence. Kot je povedala, o Hitlerju govori zadnji dve leti, ko so se začeli kazati znaki Alzheimerjeve bolezni. "Včasih pozabi, kdo je in kje je. Takrat se zdi, kot da je v transu - govori o Judih in demonih. Nato spet postane normalen," je povedala Angela.