Negovanje

Pripravite svoje telo na poletje

ud
28. 5. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če se malce pošalimo, lahko trdimo, da imamo ženske pred poletjem ogromno dela. S tem seveda mislimo na to, da moramo opraviti cel kup lepotnih postopkov za lepo telo.

Profimedia
K aknam nagnjeno kožo čistite z blagimi čistilnimi sredstvi s keratolitiki.

MELONIN PILING
Melono v skodelici zmečkajte s sladkorjem. Dodajte malo limoninega soka in z mešanico natrite telo. Odlično za utrujeno kožo. Kožo s tem pilingom razvajajte enkrat na teden.

Bolj vroče bo, bolj lahka oblačila bomo nosili, poskrbeti pa bo treba tudi za odstranjevanje nezaželenih dlačic. Vsaka ženska se sama odloči, kateri način depilacije bo izbrala, a dejstvo je, da bolj ko je depilacija trajna, lažje je. Če nimate ravno nizkega praga bolečine, se najbolj izplača depilacija z voskom, po kateri mine kar nekaj časa, preden dlačice ponovno zrastejo, vsekakor pa velja po depilaciji preizkusiti katerega od izdelkov, ki obljubljajo, da bodo po njihovi uporabi dlačice zrasle še pozneje.

Poskrbite za stopala

Poletje je čas, ko skoraj vsak dan nosimo odprte čevlje in si res ne moremo privoščiti zanemarjenih stopal. Najlažje je seveda vsake toliko časa obiskati pedikerko, ki bo naša stopala spravila v vrhunsko formo, zlasti če imate kurja očesa, otiščance ali vraščene nohte.

Profimedia
Če imate hrapavo kožo, se umivajte z nežnimi, neagresivnimi čistilnimi izdelki.

Ne pozabite na zaščitni faktor

MELONIN TONIK
100 ml soka ter prav toliko vode in mleka zmešamo. Tonik pustimo na obrazu vsaj 20 minut, nato ga speremo z mlačno vodo. Uporabljate ga lahko vsak dan.

V dneh, ko je sonce vsak dan bolj močno, nikakor ne smemo pozabiti na zaščito pred škodljivimi UV-žarki. Krema, ki jo zjutraj nanesete na obraz, naj nujno vsebuje vsaj zaščitni faktor 20, če pa boste veliko časa preživeli na prostem in imate oblačila, ki razgaljajo veliko kože, si na telo nanesite kremo za sončenje. Ta nikakor ne sme biti rezervirana le za na plažo. V drogerijah lahko kupite manjše različice sončne kreme. Ker je taka embalaža res majhna, jo lahko brez težav pospravite kar v torbico in uporabite kadarkoli.

Vlaga je ključna

Kar zadeva nego kože (tako obraza kot telesa), je ključno, da ji zagotovimo dovolj vlage. Če ste čez dolgo zimo malce zanemarili svoje telo, je zdaj čas, da napako popravite. Po vsakem prhanju kožo izdatno namažite z vlažilnim losjonom, ki ji bo zagotovo dobro del.