Cena in kakovost

Balkonsko cvetje lahko preplačate tudi do štirikrat

zf
20. 5. 2017, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Balkonske zasaditve so te dni glavna tema ljubiteljev rož. Najbolj strastni so si jih nabavili že pred tednom ali več, a še vedno je mogoče kupiti zelo lepe primerke. Le podvizati se je treba.

Arhiv časopisa Svet24
V korito dolžine 60 cm posadite dve viseči ali polviseči pelargoniji in na sredino moljevko, katere aroma po kadilu odganja mrčes.

Tokrat smo se po trgovinah in vrtnarijah odpravili, da preverimo ceno in kakovost rož, primernih za balkonsko zasaditev. Cene se lahko med seboj kar precej razlikujejo, tudi za več kot štirikrat na kos.

Včasih se izplača zapeljati malce ven iz mesta, kjer je veliko vrtnarij, ki ponujajo zelo lepe rože. Nekatere imajo sicer cene, podobne trgovinskim, najdejo se tudi takšne, ki so še dražje, nam pa je uspelo odkriti vrtnarijo v Dolah blizu Šentjurja (Rožca Golež), kjer kakovostne primerke rož prodajajo po polovični ceni v primerjavi s konkurenco, ki smo jo utegnili preveriti.

ČUDOVITE BEGONIJE

Za begonijo boste tako pri njih odšteli 1,28 evra, medtem ko na spletni strani sadikanadom.si stane 1,99, v Merkurju pa kar 2,95 evra. Pokončne pelargonije na omenjeni spletni strani stanejo 1,60 evra, vrtnarstvo Stanonik v Poljanah nad Škofjo Loko jih prodaja po ceni od 1,65 evra dalje, v cvetličarni Oaza v Slovenskih Konjicah so po 1,85, v Rožci Golež po 0,99 evra, medtem ko jih po enaki ceni, le v manjšem lončku (premera 10,5 centimetra), ponujajo v trgovinah Obi.

NE POZABITE NA PELARGONIJE

Tam boste za pelargonijo v lončku premera 12 centimetrov odšteli 1,99 evra. Petunije, ki so poleg pelargonij in begonij najljubša in najpogostejša izbira za balkonske zasaditve, v Merkurju stanejo 2,75, v Obiju 2,49 evra, na spletni strani sadikanadom.si 1,30 evra na kos in v Rožci Golež 0,65 evra. Kar precejšnja razlika torej, ki se še bolj pozna ob nakupu več kosov. Če bi denimo deset petunij kupili v Merkurju, bi zanje plačali 27,50, pri Rožci Golež pa 6,50 evra, kar več kot štirikrat manj.

RAZISKUJTE PONUDBE

Navada, da se po rože odpravljamo v eno in isto trgovino oziroma vrtnarijo, nas lahko drago stane. Smotrno je malce raziskati ponudbo, saj lahko tako privarčujemo lepo vsoto denarja.