Zvezda večera

Viktorijanski dildo prevzel obiskovalce dražbe

S.R.
22. 4. 2017, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ta primerek damskega spolnega pripomočka iz viktorijanske dobe naj bi bil na Kitajskem izrezljan iz okla indijskega slona. Na dnu mu je pridodan še manjši privesek, kamor je mogoče privezati pramen las želenega moškega.

Matthews Auction Rooms
Raven podrobnosti je naravnost osupljiva.

Ta konec tedna v irskem okrožju Meath poteka dražba dražbene hiše Matthews, na kateri ponujajo »starinski izrezljan damski pripomoček iz slonovine na usnjeni posteljici škrlatno rdeče barve v prenosni škatljici,« imenovan tudi »primerek 475«.

»Gre za prečudovit primerek, ki je last ene najbolj znanih anglo-irskih rodbin,« je za časnik Irish Times dejal dražitelj Damien Matthews.

»V predalu ga je odkril družinski član, ki ga je na dražbo dejansko dal bolj za šalo. Menimo, da slonovina izhaja iz obdobja 40 let devetnajstega stoletja,« pravi in pojasnjuje, da je prvi lastnik v tistem obdobju živel v Indiji, kjer je ustrelil slona ter okel prinesel v domovino. Moški, sicer veliki popotnik, naj bi se pozneje med letoma 1899 in 1901 boril v boksarski vstaji na Kitajskem, kjer naj bi mu slonovino oblikovali v nekaj bolj »uporabnega.« 

»To je bila zelo razsvetljena družina, pripomoček pa bi bilo zelo ljubeznivo darilo moža svoji ženi. To je očitno, saj je raven podrobnosti, vse do gubic, naravnost osupljiva. Na spodnjem delu, kjer bi ga žena oprijela, je izrezljan srček, na privesek na dnu pa bi lahko privezala pramen njegovih las.«

Matthews pravi, da gre za »izjemno redek primerek.« Za viktorijanski umetni penis vlada veliko zanimanje, izklicna cena pa je postavljena na slabih 1000 evrov.