Zanimivosti

Policist zaužil drogo za posilstvo

T.S.
26. 2. 2016, 08.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nobena skrivnost več ni, da so postale droge za posilstvo del spolne kulture - pa ne samo v Ameriki in državah tretjega sveta, pač pa pred našimi lastnimi očmi.

YouTube
Po zaužitju droge je bil neprepoznaven

GHB je naravno prisotna substanca v centralnem živčnem sistemu, kjer deluje kot živčni prenašalec, prisotna pa je tudi v vinu, citrusih in skoraj vseh živalih. V ZDA se uporablja kot zdravilo narkolepsije, licenco za prodajo pa nosi podjetje Jazz Pharmaceuticals. GHB je velikokrat zlorabljen v nočnih klubih in na rejvih, pa tudi kot droga za posilstvo, zaradi česar je v mnogih državah označen kot nelegalna droga.

Simbolična fotografija
GHB - droga za posilstvo

Že nekaj let poznamo drogo, ki jo lahko podtaknejo v pijačo, zato da bi žrtev posilili. Pri uživalcu pa povzroči izredno nemoč, v velikih količinah tudi pozabljivost. Po zaužitju se GHB hitro absorbira iz prebavil, učinek pa se pokaže 15 min po zaužitju in traja do 4 ure, odvisno od vnesene količine.

Najpogostejši simptomi pri zastrupitvi so omotičnost, izguba spomina, zanašanje pri hoji, mišična ohlapnost, krči, počasen srčni utrip, znižani krvni tlak, počasno in plitko dihanje, podhladitev in nezavest, v skrajnem primeru lahko povzroči tudi smrt. Med prebujanjem iz nezavesti so zastrupljenci pogosto nasilni in zmedeni ter bruhajo. V kombinaciji z alkoholom lahko povzroči še slabost in razne težave pri dihanju.

Neki policist jo je zaužil prostovoljno. Kaj se je zgodilo z njim, pa si lahko ogledate na spodnjem posnetku.
Še nasvet: Pijače, ki je v klubih med zabavo niste imeli ob sebi, ne zaužijte.