Zanimivosti

Znano, kaj je Hitler skrival v spodnjicah

D. B.
23. 2. 2016, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zgodovinarji razkrivajo, da je nemški nacistični vodja Adolf Hitler lulal drugače kot ostali moški. Imel naj bi tudi mikropenis in zgolj en testis.

Youtube
Adolf Hitler

Zgodovinarja Jonathan Mayo in Emma Craigie v svoji najnovejši knjigi z naslovom Hitler’s Last Day: Minute by Minute trdita, da je imel nacistični vodja mikropenis. Odkrila sta namreč zdravniško dokumentacijo, ki navaja, da je imel Hitler prirojeno okvaro - hipospadijo, pri kateri je pogosto penis izjemno majhen, zunanje ustje sečnice pa se ne nahaja na vrhu glavice penisa, temveč nižje.  

Podatek je prišel v javnost le dva meseca po tem, ko je nemški zgodovinar Peter Fleischmann potrdil, da je imel firer samo en testis, o čemer sicer pripoveduje že stara vojaška britanska pesem.

Predpisovali so mu hormone in amfetamine
"Hitler je imel dve genitalni deformaciji: nerazvit testis in hipospadijo, pri kateri je zunanje ustje sečnice na spodnji strani penisa," sta za tuje medije povedala omenjena zgodovinarja. Odkritje pojasnjuje, zakaj se je Hitler tako bal, da bi ga ljudje videli golega, pa tudi vzroke za njegove napade besa. Zagotovo bo odkritje vplivalo tudi na razprave o njegovem spolnem življenju.

V firerjevi biografiji britanski zgodovinar Ian Kershaw med drugim navaja, da je nacistični vodja zavračal spolne odnose, ker naj bi se bal infekcije. Kljub temu obstajajo dokazi o nizu romantičnih srečanj z različnimi ženskami, vključno z njegovo ljubico Evo Braun, s katero je 30. aprila 1945 storil samomor. Nemški biograf Heike B. Görtemaker trdi, da je par užival srečno in zdravo spolno življenje.

In kako je bilo to mogoče? Hitlerjev osebni zdravnik  Theodor Morell naj bi firerju zaradi hipospadije predpisoval hormone in amfetamine, da bi tako izboljšal njegovo spolno življenje.