Zanimivosti

Nekoč nevaren Marinec, danes nežna plavolaska

mv
25. 10. 2015, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ko pogledate fotografijo 33-letne Sone Avedian si nikoli ne bi mislili, da je bila ta krhka plavolaska nekoč močan in jezen moški. A je bila!

facebook

Sona je bila namreč vse do leta 2013 uradno Matthew, močan mišičast moški, ki je kar šestkrat služil v Afganistanu. 33-letnica je o svoji izkušnji za javnost spregovorila zato, ker je želela ljudem pokazati, da nima smisla, da skrivamo kdo smo v resnici. »Od četrtega leta sem vedela, da v mojem telesu živi ženska. A prav tako sem vedela, da moja konzervativna družina tega nikoli ne bi sprejela, zato sem bila najboljši moški, kar bi si jih lahko zamislili,« se življenja v laži spominja Avedianova.

Pogreša ogromno stvari, a ji ni žal

Dolgo časa je bila prepričana, da bo umrla s svojo skrivnostjo v sebi, a na srečo je pred leti zbrala pogum, priznala ženi, da v resnici ni Matthew, ampak Sona in si operativno spremenila spol.

»Od trenutka, ko sem svetu priznala, da sem transseksualka, poskušam živeti normalno življenje. Pogrešam ogromno stvari iz svojega prejšnjega življenja, izgubila sem ogromno prijateljev, ampak tudi spoznala nekaj novih,« priznava Sona, ki z nekdanjo ženo nima najboljšega odnosa, zato pa ga njena hčerka obožuje in je prav nič ne moti, da je vmes spremenila spol.

»Hčerka se me od malih nog spomni kot ženske, tako da to zanjo ni bil nikakršen šok. Odlično se razumeva,« je dodala Sona, ki redno piše tudi blog,na katerem razkriva prigode in težave iz svojega življenja.