Zanimivosti

»Bosna bo razpadla,« pravi videc in razkriva, kje na Balkanu bodo udarili teroristi

R.T.
14. 8. 2015, 20.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Radoslav Živanović, 47-letni srbski videc in vizionar iz Mladenovca, Balkanu napoveduje boljše dni, a šele po letu 2022. To pa ni vse, kar je imel povedati človek, ki domnevno vidi v prihodnost.

Twitter

Radoslav Živanović, ki je v preteklosti že napovedal Miloševićev vzpon na oblast, atentat na Đinđića ter aretaciji Karadžića in Mladića, napoveduje, da bo Bosna in Hercegovina do leta 2020 razpadla, in razkriva, kje bodo islamski teroristi najprej udarili, kdaj bo poveljnik vojske Republike Srbske odšel na zdravljenje v Rusijo in kakšno medaljo bodo srbski košarkarji osvojili na prihajajočem evropskem prvenstvu.

Razpad in priključitev

Republika Srbska ne bo postala neodvisna, temveč bo v roku treh do petih let priključena Srbiji. Hkrati bo prenehala obstajati Bosna in Hercegovina, tudi Bošnjaki se bodo priključili Srbiji. Mesta z večinskim hrvaškim prebivalstvom bodo postala del Hrvaške, napoveduje Živanović in opozarja, da se mu je ta vizija prikazala le nekaj dni pred kamenjanjem Aleksandra Vučića v Srebrenici. Ob tem je dejal, da to ni bil napad na srbskega premierja, ampak na Milorada Dodika, predsednika Srbije, in Srbijo samo. Zahodne sile si pod vodstvom Združenih držav Amerike prizadevajo škodovati Srbiji, pravi videc, a da bo območje skupaj z Bošnjaki postalo del Srbije leta 2020.

Srbija bo na naslednjem evropskem prvenstvu v košarki zasedla eno od prvih treh mest. 

Grožnja teroristov

Živanović je opozoril tudi na nevarnost terorističnih napadov. Ogrožena naj bi bila Sarajevo in Banjaluka – Srbija, Hrvaška, Makedonija, Črna gora in Slovenija pa da se v tem oziru nimajo česa bati. Dotaknil se je tudi usode prvega predsednika bosanskih Srbov Radovana Karadžića in Ratka Mladića, nekdanjega poveljnika glavnega štaba vojske Republike Srbske. Oba naj bi bila, kot je dejal, v Haagu nepravično obsojena. Ne vidi tudi, da bi se še kdaj vrnila v Srbijo. Na pomoč naj bi Mladiću priskočila le Rusija, a ne prej kot v enem letu. Poudaril je tudi, da Srbije ter Bosne in Hercegovine ne bodo prizadele poplave, kakršne so ju leta 2014. Do blažjih bi lahko prišlo marca ali aprila naslednje leto, ogroženi pa bodo le ljudje, ki živijo neposredno ob rekah. Razkril je prav tako, da se bo Črna gora vrnila pod okrilje Srbije šele, ko bo na oblast prišel trenutni nekdanji črnogorski predsednik vlade Milo Đukanović. Kar pa naj bi se zgodilo šele čez deset let.

Močna Rusija

Kosovo je neodvisno in bo takšno ostalo še petnajst do dvajset let, ko bo svojo prisotnost na območju okrepila Rusija. Takrat bo znova postalo del Srbije, a nikoli več kot v preteklosti. Odkar so Srbi tam zapustili večino svojih domov, bo imelo večjo avtonomijo, Velika Albanija pa se ne bo nikdar zgodila, napoveduje Živanović, ki je pokomentiral tudi odnose med Beogradom in Zagrebom. Vsem se piše boljši življenjski standard, a šele po letu 2022. Napoveduje tudi, da bi se lahko ustvarila zveza držav, kot je bila Jugoslavija, a šele čez petdeset let. Pozneje, leta 2105, bo Srbija postala kraljevina, je povedal Živanović in dodal, da Srbija ter Bosna in Hercegovina ne bosta postali članici Evropske unije – ne zaradi razpada slednje, ampak zato, ker bo sama Evropska unija razpadla čez sedem ali osem let. Svet se bo stabiliziral šele z okrepitvijo Rusije, ki jo bo do konca svojega življenja vodil Vladimir Putin.

2105. leta bo Srbija postala kraljevina, napoveduje. 

Športna prihodnost

Med Združenimi državami Amerike in Rusijo bo izbruhnila vojna, Putin pa bo Ukrajino osvojil brez sile. Grčija bo ostala v EU do njenega razpada in se pozneje pridružila Evrazijski uniji. Združene države Amerike bodo prva svetovna sila samo še do leta 2019. Pa še to: Srbija bo na naslednjem evropskem prvenstvu v košarki zasedla eno od prvih treh mest, Novak Đoković pa bo vladal tenisu do konca svoje kariere. Zadnji neosvojeni grand slam, to je Roland Garros, bo njegov naslednjo sezono.