Zanimivosti

Prihaja dan sodbe? Številni v strahu pred prihajajočim septembrom

R.T.
4. 8. 2015, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Prihajajoči mesec september buri duhove. Nekateri so prepričani, da se nam obeta ekonomski propad, drugi govorijo o naravni nesreči, tretji o Božji sodbi. A ne glede na to, v kaj verjamejo, si najbolj prepričani že delajo zaloge, da bi prihajajoče tegobe preživeli.

Arhiv Svet24

Zdi se, da čedalje večje število ljudi preveva občutek, da se bo zgodilo nekaj velikega, a nihče ne ve, kaj to bo. Nekateri na nebu videvajo znamenja, druge razburjajo vojaške aktivnosti, tretji s prsti kažejo na dogajanja v politiki. Naj bodo to dogodki v duhovni ali politični sferi, je nekaj gotovo: njihovo kopičenje bo vrhunec očitno doseglo letos. Vse kaže na september.

Zlovešči september

Na spletu je mogoče najti spisek ključnih dogodkov, ki so tako ali drugače povezani s septembrom. Eden takšnih je oznanilo papeža Frančiška v luči podnebnih sprememb, da bi si želel novega sistema globalne vlade. Drugi je prihajajoči predlog, da Združeni narodi priznajo Palestino. Tu pa so še konkretni datumi. 13. septembra bo konec sedemletnega cikla, kot ga narekuje Tora. Na ta dan so že dvakrat beležili velikanske padce na ameriški borzi. Prvič 17. septembra 2001, drugič 29. septembra 2008. Se bo podobno zgodilo tudi 13. septembra letos? Verjetno ne, ker ta datum pride na nedeljo, tako da pridejo v poštev le dnevi pred ali po tem datumu. 15. septembra se bo odvila 70. Generalna skupščina Združenih narodov, na kateri bi lahko Palestino prepoznali kot državo. Med 25. in 27. septembrom bodo Združeni narodi predstavili nov načrt trajnostnega razvoja za celoten planet, ki pa se ne tiče le okolja, temveč tudi ekonomije, kmetijstva, izobraževanje in enakosti med spoloma. 28. septembra bo zadnja krvava Luna od štirih, ki so se pojavile na biblijske datume med leti 2014 in 2015, v tem primeru na sukot. Nekateri na tovrstne pojave ne dajo veliko, vendar pa ne gre zanikati vzorca, ki se pojavlja. Nazadnje se je to zgodilo leta 70, ko so Rimljani razdejali judovski tempelj na Tempeljski gori.

Na spletu je mogoče najti spisek ključnih dogodkov, ki so tako ali drugače povezani s septembrom.

Kaj se bo torej zgodilo septembra?

Karkoli se že bo, nam ne bo treba več dolgo čakati. Nekateri že vlečejo vzporednice med našim časom in tridesetimi leti prejšnjega stoletja. Japonska je pretila Združenim državam Amerike, v Nemčiji so govorili o stari slavi, krožile so govorici o invaziji Poljske. V Italiji je na oblast prihajal fašistični diktator, ljudje pa so bili nemirni. Je torej mogoče, da se razvija popolna nevihta in da prihajajo spremembe, ki bodo za vedno spremenile svet, kot ga poznamo?