Zanimivosti

Električni galeb

12. 2. 2015, 22.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Potem ko so lani pokazali električno limuzino Quant E, NanoFlowcell v Ženevo pošilja model Quant F.

Quant F naj bi bila kompletno tehnično in oblikovno prevetrena verzija Quanta E, čeprav bi, po slikah sodeč, oba bolj težko ločili med sabo. Edina opazna razlika je namreč drugačna barvna shema, večja ogledala, dizajn koles in luči, katerih od zadaj osvetljeni kristali zasvetijo v črki q.

Quant F ima še vedno dvoje velikanskih dvižnih vrat, ki razkrijeta prostorno notranjost, avto pa je z 5,26 metra daljši od podaljšanega mercedesa S. Podjetje iz Liechtensteina poudarja, da je monokok narejen povsem na novo iz karbona, ki omogoča veliko prostora. NanoFlowcell je v quanta F vdelal novi dvostopenjski samodejni menjalnik, ki ga je razvil sam. Pogon sestavljajo tudi štirje izboljšani elektromotorji, ki za krajše obdobje skupaj zmorejo tudi 1090 KM.

Štirje motorji tako omogočajo stalni štirikolesni pogon, a v določenih pogojih pri pospeševanju in visokih hitrostih delujeta samo zadnja dva motorja. Elektriko zagotavlja v hiši razvita baterija in gre za kombinacijo baterije in gorivnih celic z uporabo tekočih elektrolitov.