Zanimivosti

Preizkusili smo: Bluetooth merilnik srčnega utripa Polar H7

M.J.
7. 2. 2015, 16.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Če pogosto trenirate s tako imenovanimi športnimi urami (merilci srčnega utripa) ali s kolesarskimi števci, potem se skoraj zagotovo zavedate prednosti, ki jih te naprave ponujajo. Možnost sledenja svojemu treningu v realnem času, kot tudi analiza podatkov po končanem treningu je obenem zasvajajoče in odrešitveno.

Grega Wernig/KMA

Za nekatere pa predstavlja investicija v sorazmerno drage pripomočke velik vprašaj. Predvsem zaradi vprašanj, kaj te naprave ponujajo in visoke cene, ki jo je potrebno plačati za nekoliko naprednejše športne ure in merilce. Prav zaradi tega so se na trgu pojavile številne brezplačne in plačljive aplikacije za pametne telefone, ki omogočajo povezavo s senzorji srčnega utripa, kadence in moči.

Sodobni telefoni so postali izredno zmogljivi in poganjanje tovrstnih aplikaciji (poleg vseh ostalih), ki merijo srčni utrip, hitrost, smer in še marsikaj drugega, ne predstavlja velike obremenitve zanje, pa še izredno poceni so.

Vsem tem aplikacijam pa je skupna manjkajoča komponenta in sicer pregled nad srčnim utripom, ki predstavlja izredno pomembno informacijo pri načrtovanju in nadzoru telesne aktivnosti.

In eden izmed senzorjev, ki omogoča komunikacijo med pametnim telefonom in 'vašim' srcem je tudi Polarjev prsni trak H7. Podjetje Polar velja že več desetletij za eno izmed vodilnih na področju nadzora srčnega utripa, zato ni presenetljivo, da so na tržišče poslali tudi Bluetooth senzor za merjenje srčnega utripa.

Polar H7

Senzor je kompatibilen z večino Applovih pametnih telefonov, seveda pa ni omejen zgolj na naprave 'obgrizenega' jabolka, temveč je kompatibilen tudi z tablicami in napravami z operacijskim sistemom Android. Kljub temu da gre za neke vrste hibridni merilec srčnega utripa, ki podpira Bluetooth 4.0, obenem deluje tudi z Polarjevo 5kHz tehnologijo WearLink, s čimer ga je moč uporabljati tudi v ostalimi Polar urami in večino naprav v fitnes in ostalih centrih.

Grega Wernig/KMA

Polar H7 je tako uporaben merilec srčnega utripa, ki je združljiv s številnimi napravami in aplikaciji. Kot smo uspeli preizkusiti deluje z večino aplikacij, medtem ko z aplikacijo Enodomono žal ne deluje. Če torej želite svojemu treningu dodati analizo srčnega utripa, potem predstavlja H7 pravo investicijo.

Polarjev pas H7 je moč kupiti v podjetju Conrad in v njihovi spletni trgovini.