Zanimivosti

Padec ameriškega imperija, vojna je neizbežna

R.T.
19. 1. 2015, 12.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nekateri poznavalci opozarjajo, da bi se morale Združene države Amerike dobro pripraviti na tisto, kar prihaja. Prepričani so namreč, da če se ovce kolektivno zbudijo in se zoperstavijo globalistom, tako imenovane tekme več ne bo.

Arhiv Svet24
Se Todd ne moti? Imajo Združene države le še 60 do 90 dni?

Številni vprašujejo likvidnost ameriških federalnih rezerv, za razumevanje vojne, ki naj bi po mnenju nekaterih neizbežno sledila, pa bo potrebno pogledati v zgodovino.

Dolg petrodolarja

Nov monetarni sistem je bil ustanovljen leta 1944. Sporazum iz Bretton Woodsa je ustoličil ameriški dolar kot globalno rezervno valuto. Bankirji so tako odkrili svojo novo prihodnost. Vsi tisti narodi, ki so hoteli kupiti nafto na Bližnjem vzhodu, pa so morali najprej kupiti dolarje. Ta sistem se je obrestoval za skoraj vse v Združenih državah Amerike – vsi so uživali v stabilni valuti in tako se je rodil petrodolar. Če bo ta kdaj uspešno spodkopan, se bo ameriška valuta potopila kot kamen. Ureditev federalnih rezerv je od leta 1910 pa do leta 1971 stremela k temu, kako z zadolženostjo zasužnjiti ameriško ljudstvo. Po mnenju nekaterih je vojna v Siriji le uvodna špica. Ti nadalje pravijo, da se bo osrednji del, ki bo nastopil po osvojitvi Sirije, nanašal na napad Združenih držav Amerike, Izraela in Velike Britanije na Iran. Ta naj bi tako znova učvrstil primež, v katerem federalne rezerve držijo svetovno ekonomijo.

Ali bo padel Iran ali pa bo prišlo do tretje svetovne vojne.

Na robu tretje svetovne vojne

Sirija je prva velika domina v konfliktu, ki sledi in ki grozi vsem bitjem na planetu. Prevzem Egipta in Libije je bilo zgolj ogrevanje. Prava akcija naj bi se tako začela v nekaj mesecih z napadom na Sirijo pod pretvezo, da gre za reševanje človeštva pred sirskim orožjem za množično uničenje. Številni menijo, da so dovoljšen dokaz za namero ZDA obtožbe, da je Sirija zoper upornike uporabila kemično orožje. Vendar pa je njihov glavni cilj Iran in ne Sirija, saj ogroža dolar s prodajo nafte Rusiji, Kitajski in Indiji za zlato. A za napad na Iran bodo najprej potrebovali Sirijo. Tako bodo lahko Američani z zavezniki v Iran vpadli z več strani. Nekateri opozarjajo, da bo mobilizirana ruska vojska tako v dometu ameriških izstrelkov dolgega dosega. Na ta način bi Američani imeli dovolj časa, da okupirajo večji del Irana, preden bi Rusija ali Kitajska sploh lahko reagirali.

Iran sovražnik številka ena

Ker ogroža petrodolar, se je Iran znašel v podobnem položaju kot Irak leta 2001. Sadam Hussein je namreč skušal nafto prodajati v drugih valutah. Podobno sedaj na veliko škodo Združenih držav Amerike počne Iran. Petrodolarjem in posledično dolarjem so šteti dnevi.

Rusija in Kitajska opozarjata ZDA

Izgovor za vojno je ena stvar, zmaga pa povsem druga. Glede na to, da je Kitajska v primeru ameriškega napada na Iran Združenim državam Amerike zagrozila z jedrskim orožjem, je mogoče sklepati, da se je osnovalo novo zavezništvo.

Padec ameriškega imperija

Amerika je pred težko odločitvijo. Če ne napade Irana, bo dolar propadel. Če ga napade po prevzemu Sirije, tvega napad z jedrskim orožjem. Sledila bi lahko prva invazija na Združene države Amerike. Američani bi lahko napadli Sirijo le zato, da preizkusijo Ruse in Kitajce. Gotovo je le, da se federalne rezerve ne bodo vdale. Če so za rešitev petrodolarja žrtvovale Gadafija in Husseina, bodo tudi Iran.