Zanimivosti

Nemška dirka formule 1 še vedno z negotovim prizoriščem

STA/M.J.
18. 1. 2015, 08.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Čeprav imajo Nemci z Mercedesom, štirikratnim prvakom Sebastianom Vettlom in Nicom Rosbergom močna orožja v svetu formule 1, pa na domačem prizorišču ne poteka vse gladko. Še vedno namreč ni znano, kje bo dirka za VN Nemčije 19. julija, na Nürburgringu ali v Hockenheimu, v prestižni boj pa se je vmešal tudi vodja formule 1 Bernie Ecclestone.

Reuters

V Nemčiji se prizorišči dirke svetovnega prvenstva že od leta 2008 menjata, eno leto je na vrsti Nürburgring, nato Hockenheim. Po tej menjavi bi letos dirka morala biti na Nürburgringu, a neuradne informacije pravijo, da bo dirka v Hockenheimu. To prizorišče podpira tudi Ecclestone, kar bi lahko pretehtalo pri odločitvi. Tudi krovna zveza Fia je v koledarju sezone 2015 pri nemški dirki še pustila odprto prizorišče.

V podjetju, ki vodi dirkališče na Nürburgringu, to se je v preteklosti znašlo v dolgovih in v stečaju, so sporočili, da nimajo pogodbe za letošnjo izvedbo dirke formule 1, medtem ko so njihovi tekmeci v Hockenheimu potrdili, da potekajo pogovori o izvedbi tekmovanja, vendar končne odločitve še ni.

O tem, da naj bi Hockenheim še drugič zaporedoma gostil dirko, kar bi bilo po volji Ecclestona, pa je poročal tudi nemški strokovni časnik Auto, Motor und Sport.