Zanimivosti

Tako ne morete seksati

M.J.
17. 1. 2015, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Filmska industrija je naklonjena seksualnim prizorom, ki pa se bistveno razlikujejo od tistih v realnosti. Seks se prodaja, no pomembno pa je vedeti, kako je seks v filmih insceniran, ker tako želi režiser. Zagotovo ste že opazili tovrstne 'šablone', ko se nek par spusti v 'akcijo'.

Arhiv Svet24

1. Ženska ne slečejo nedrčka

Največkrat je to odločitev producenta, saj se s tem lahko izognejo prepovedi predvajanja v zgodnjih urah, obenem pa se izognejo oznaki, da je film namenjen osebam starejšim od 18 let. Pogosto je to tudi zahteva igralk, ki ne želijo pokazati svojega oprsja pred kamero. In kot sami veste, nedrček v realnih scenah ne ostane dolgo na svojem mestu, kajne?

Arhiv Svet24

2. Ženske doživljajo številne orgazme že zgolj ob dotiku moškega

Filmi očitno učijo moške, da ženske hitro doživijo orgazem. No ni vedno tako, kajti za nekatere stvari se je potrebno tudi malce potruditi.

3. V trenutkih strasti vse leti z miz in delovnih površin

Teh scen ni potrebno posebej opisovati, saj se zagotovo spomnite kakšne iz filma. V realnosti pa je slika popolnoma drugačna, napeto ozračje pa lahko hitro pokvari misel, da bo po nerazumnem razmetavanju potrebno vse tudi počistiti.

Arhiv Svet24

4. Enostavno menjanje položajev

Ko se režira seks scene, se pogosto pobere samo tiste vložke, ki jih želite videti. Vse neprijetne stvari pa se seveda izreže. No, v realnosti pa menjave položajev pa niso tako enostavne. V takšnih situacijah se je potrebno samo nasmejati in prepustiti.

5. Odlična osvetlitev

Osvetlitev v filmih ni niti malo naključna. Vse je prilagojeno temu, da telesa igralcev izgledajo še popolnejša, zlasti takrat ko gre za gole scene. V realnosti pa se večina ljudi ljubi ob ugasnjenih lučeh.