Zanimivosti

FOTO: Dama velikosti severnega medveda

jp
18. 1. 2015, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Steve Jenkins in Derek Walter iz Ontaria v Kanadi sta posvojila Esther, misleč, da bo zrasla v skromnih 30 kilogramov težko svinjo, primerno za notranje bivanje. Kako zelo sta se motila.

Facebook

Dve leti stara Esther, sicer vajena sobne čistoče, ni nehala rasti – danes tehta desetkrat več, kot pa sta pričakovala njena lastnika. Za lažjo predstavo: Esther je težja od odrasle samice polarnega medveda. Na teden poje za štirideset evrov veganske prehrane: prehranjuje se z ovsom, ječmenom, koruzo, svežim sadjem in zelenjavnimi olupki.

»Z Derekom sva dolgo živela v zanikanju. Kadar so naju obiskali prijatelji, so pripomnili, da je Esther vedno večja, midva pa tega nisva hotela videti.« Steve Jenkins

Tako velika, da sta se morala seliti

Njuna ljubljenka je postala tako velika, da Stevu in Dereku ni preostalo drugega, kot se preselita na kmetijo, ki je poleg tristokilogramske Esther zmogla tudi njuna dva psa in mačko. Kot je povedal Steve: »Z Derekom sva dolgo živela v zanikanju. Kadar so naju obiskali prijatelji, so pripomnili, da je Esther vedno večja, midva pa tega nisva hotela videti. Kar naenkrat pa je začela krasti hrano s kuhinjskih pultov, kavč je postal premajhen, njeni kilogrami pa so se vztrajno nabirali. Midva pa sva se le prilagodila in jo imela še raje.« Odkar so se preselili na kmetijo, se je Esther odločila, da mora biti bliže svojima gospodarjema, zato sta ji v spalnico prinesla vzmetnico, kar pa ne pomeni, da občasno ne zadrema v njuni postelji.

Na teden poje za štirideset evrov veganske prehrane.

Spletna zvezdnica

Družbena omrežja so iz prevelike Esther naredila zvezdo. »Čudežna svinja Esther« ima tako na facebooku več kot 230.000 prijateljev, ki jo spremljajo tako rekoč na vsakem koraku. Derek in Steve namreč svet vestno zalagata z informacijami o njej. Prav tako prodajata njene koledarje, skodelice in razglednice. Ljudje si lahko marsikaj preberejo tudi o njeni veganski prehrani. Moška se take priljubljenosti njune ljubljenke nista nadejala, saj je bila spletna stran prvotno namenjena njunim prijateljem in sorodnikom.