Zanimivosti

Pred seboj je imela kariero manekenke, ko se je zgodilo…

M.J.
18. 1. 2015, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Imela je 24 let in kariero manekenke pred seboj. Fant jo je posilil, pretepel in plačal neznancu, da jo je polil z žvepleno kislino. Kljub temu, se Katie ni predala.

Instagram

»Ko se danes pogledam v ogledalo, me brazgotine več ne prizadenejo. So samo še spomin na to, da sem močna, močnejša od osebe, ki me je hotela poškodovati. Vsi imamo brazgotine, bodisi na telesu, bodisi na duši in jih preživimo. Naslednjič, ko se pogledate v ogledalo in vidite brazgotino, si recite, da ste ponosni, ker ste preživeli,« je dejala Katie Piper na družabnem omrežju.

Katie je bila leta 2008 Miss Winchestra. Bila je mlada in prekrasna, sanje vsakega mladeniča. Njena manekenska kariera se je šele pričenjala. Na internetu je spoznala Dannya Lyncha. Po dolgih pogovorih, ko je že mislila, da ga pozna, je pristala, da se sestane z njim. Videvala sta se dva tedna, nato jo je Danny povabil na večerjo.

Obraz ji je polil z žvepleno kislino

Lynch pa si je ljubezensko idilo zamislil malce drugače. Po večerji je Katie odpeljal v hotelsko sobo. Najprej jo je posilil, nato pa jo z nožem porezal po rokah. V sobi jo je imel zaprto osem ur, nato pa jo je odpeljal domov. Ko je odšla v bolnišnico, se je bala povedati zdravnikom, kaj se je zgodilo. Dva dni zatem jo je poklical Lynch in ji dejal, da bi se dobila v lokalu v bližini, da bi se ji opravičil in ji pokazal elektronsko sporočilo, ki ga ji je poslal.

Ko je stopila iz stanovanja se ji je približal Stefan Sylvestre. Imel je kapuco na glavi. Mislila je, da jo bo prosil za denar, no on pa jo je polil z žvepleno kislino. Lynch mu je plačal, ker je želel uničiti Katie. Napad so posnele nadzorne kamere.

Lynch je obsojen na dve dosmrtni kazni, za rešetkami pa bo moral preživeti najmanj 16 let, ko bo šele lahko zaprosil za pomilostitev. Sylvestre pa je obsojen na doživljenjsko ječo, pravico do pomilostitve bo imel šele čez 12 let.

Instagram

Danes je srečnejša in močnejša kot kdaj koli

Katie je po napadu s kislino imela številne lepotne operacije. Zdravniki so ji uspeli rekonstruirati obraz in transplantirati zdravo kožo. Brazgotine še ima, nanje pa je ponosna, ker, kot pravi sama, jo spominjajo kako močna je. »Nikoli ne smete izgubiti vere niti takrat, ko ste dosegli dno. Vedno obstajajo boljše stvari,« je Katie napisala na družabnem omrežju.

Instagram

Bivša manekenka je danes voditeljica serije Body Shockers na programu Channel 4. Zaročena je z mizarjem Jamesom, kateremu je leta 2014 povila hčer Belle Elizabeth.