Zanimivosti

Ne boste verjeli, kaj ga je prebudilo iz kome

M.J.
17. 1. 2015, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Xiao Li iz Shenzena je bil v komi od avgusta 2013. In ko številni poskusi bujenja niso uspeli, so se zdravniki odločili za neobičajno in na koncu očitno uspešno metodo.

YouTube

Če Kitajec Xiao Li kaj obožuje, je to zagotovo denar. Kajti prav njega so zdravniki pred nekaj dnevi uspeli prebuditi iz kome in sicer s šelestenjem denarja. Za prebuditev je bilo dovolj nekaj bankovcev za sto juanov, v skupni vrednosti 13 evrov.

»Bilo je neverjetno. Zdravnik sem že 20 let in nikoli nisem doživel česa podobnega,« je izjavil dr. Liu Tang. Xiao Li je padel v komo avgusta 2013 v neki kavarni, potem ko je teden dni razvijal poslovne ideje brez minute spanca. Zdravniki so ga iz kome poskušali prebuditi na vse mogoče načine, vendar brez uspeha. Šele ko so člani njegove družine zdravnikom zaupali, kako Li obožuje denar, ga je medicinsko osebje poskusilo zbuditi še s šelestenjem denarja.

Na zvok kovancev ni reagiral, na šelestenje papirnatih bankovcev pa. Začel je premikati prste in odpirati oči. »Spomini na zvok in vonj so lahko izredno močan stimulant. Očitno dovolj velik, da se je Li prebudil,« je dejal njegov zdravnik.

Čeprav je njegovo prebujenje iz kome pravi čudež, zdravniki opozarjajo, da je pred njim še dolgotrajen proces vračanja v normalno življenje.