Zanimivosti

19-letnico prepričal v liposukcijo, med katero je umrla

M.J.
17. 1. 2015, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Catherine Cando je bila na operaciji 10. januarja. Tam pa je tudi umrla. Okoliščine njene smrti še vedno niso razjasnjene, bolj bizarno pa je, da je liposukcijo dobila kot nagrado.

Facebook

Študentka medicine je delala kot model, lanskega oktobra pa je bila na lepotnem tekmovanju proglašena za kraljico Durana v Ekvadorju. Na žalost pa se je njeno življenje končalo med liposukcijo.

19-letna Catherine Cando je liposukcijo poleg avtomobila in tablice prejela kot nagrado za zmago na lepotnem tekmovanju.

Odhod na poseg je nekaj časa zavračala, saj je mislila, da ga ne potrebuje, medtem ko so jo člani žirije spodbujali, da bi izgledala bolje s kakim kilogramom manj. Lokalnim medijem je tudi večkrat potožila, da bi se raje več ukvarjala s športom, kot da bi odšla na liposukcijo. No, na koncu je le popustila.

»Preden je odšla na liposukcijo, jo je kirurg, ki jo je kasneje operiral, stalno gnjavil po telefonu. Catherine pa ga je stalno zavračala. Operacijo je želela pokloniti nekomu drugemu, no popustila pa je samo zato, da bi se rešila napornega kirurga.,« je dejal Daniel Zavala.

Kot pišejo lokalni mediji je Catherine na operacijo odšla 10. januarja. Tam pa je tudi umrla. Okoliščine njene smrti še vedno niso razjasnjene. Njenemu odvetniku so v bolnišnici dejali, da je umrla zaradi edema ali možganske otekline, medtem ko so starši dejali, da bi lahko šlo za srčni zastoj.

»Naročil sem citološke in patološke preglede, da bi ugotovili, kaj točno se je dogajalo. Zdravniki in medicinsko osebje, ki je bilo prisotno med njeno operacijo, so pridržani, prepovedan pa jim je tudi izstop iz države,« je dejal odvetnik.

To ni prvi tak primer. Brazilska manekenka, Pamela Nascimento je prav tako umrla med liposukcijo. To se je zgodilo leta 2011.