Zanimivosti

Zlatega prinašalca silili piti žganje in pivo

M.J.
8. 1. 2015, 18.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Hrvaško pretresa videoposnetek, ki je te dni zakrožil po spletu in na katerem se vidi, kako družba opija psa pasme zlati prinašalec. Javnost je ogorčena.

V teh dneh je po internetu začel krožiti videoposnetek, ki prikazuje družbo mlajših ljudi na novoletni zabavi. Slednja je zanje očitno postala dolgočasna, saj se je njihovo veselje sprevrglo v kruto mučenje. Zlatega prinašalca so silili v pitje alkoholnih pijač.

Ubogega psa so napijali s pivom in žganjem. »Čeprav je splošno znano, da je alkohol za pse lahko smrtonosen, saj vsebuje etanol, ki je zanje izjemno strupen, so psu dali piti večje količine alkohola. Pravila o skrbi za pse so jasna; psu namerno ne smemo dati niti kapljice alkohola. Če pa ga naš hišni ljubljenec po nesreči popije, je treba takoj poiskati pomoč veterinarja, da preprečimo morebitne zaplete in tragične posledice,« sporočajo iz hrvaškega društva Prijatelji živali.

Za nameček vse skupaj ni ganilo niti skrbnice nesrečnega psa, ki je sicer vzgojiteljica.

Kaznivemu dejanju, ki ga je storila družba na videoposnetku, daje dodatno težo izsek, kjer eden udeležencev reče: »Psu se bo zmešalo.« To po mnenju društva jasno nakazuje, da so se mučitelji zavedali morebitnih posledic. A tudi to družbe ni ustavilo, saj se je še naprej zabavala ob tem, ko so psu v skledico nalivali nove in nove količine alkohola.

 Sicer pa zakon o zaščiti živali jasno pravi: živalim je prepovedano dajati hrano ali stvari, ki jim lahko povzročijo bolečino, poškodbe, strah ali smrt. Kazen za kršitelja znaša med 1300 in 1900 evrov. Lastnico psa in preostale soudeležence kaznivega dejanja so že prijavili na policijo ter veterinarski inšpekciji.