Zanimivosti

Tedenski horoskop: Tako ne gre več naprej

Bern Jurečič
4. 1. 2015, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Če smo v letu 2014 nekako do konca upali, da bo šlo drugače in da se bo krivulja obrnila na bolje, potem pa si vsaj za praznike privoščili malo oddiha ne le od dela in napetosti, ampak tudi od pričakovanj in razočaranj, bomo že kar v začetku januarja mnogi sklenili, da tako ne more več iti naprej.

Profimedia

Prve ideje so pogosto najboljše, a se tu pojavi majhna sitnost – kako jih izpeljati? Na tej točki nas v tem tednu čaka nekaj prizemljitve, po drugi strani pa povečanje stopnje upora, odvisno od prostora, kraja oziroma okolja in tudi od okoliščin ter predhodnega stanja. Morda ne toliko pri nas, a marsikje bo uveljavitev kakih novih zakonov s 1. januarjem prinesla veliko slabe volje in uporništva, zato se bodo začele pojavljati nove ideje in rešitve, sprva po malem, v nekaj mesecih pa zelo mogoče že kot širše gibanje.

Tedenski horoskop od 5. do 12. 1. 2015

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
 

Ne samo da sta Uran, ki gostuje pri vas, in Pluton medsebojno napeta, v tem tednu njune spore potencira še Luna in težnja po preboju, revoluciji, razsutju nečesa (ali pa nekoga) že dolgo ni bila tako močna. Zelo hitro si lahko naredite škodo, zato brzdajte svoja čustva. Če kdaj, potem vam kanček samodiscipline, če jo le premorete, prav prihaja ravno zdaj. Tudi če za prijateljstva na splošno ta čas kaže zelo dobro, se utegne najti kakšno med njimi, ki vas bo razvnelo in boste sklenili priti stvari do dna, potem pa razčistiti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
 

V nasprotju z marsikom drugim boste biki že kar prvi teden dobro vedeli, katera smer je prava in kakšne so vaše možnosti, zato pri delu in dejavnostih ne boste izgubljali časa. S tem boste osvojili kak boljši položaj in na svojo stran pridobili še koga, ki se morda ne znajde tako hitro. Vaši rezultati bodo dobri, le s perspektivo ne bodo skladni. Z vizijami se boste ukvarjali kmalu, če ne prej, ko bo prihodnji teden Mars vstopil v Ribi.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
 

V tem tednu se boste srečevali z dilemami okrog vrednotenja, kdo je kaj rekel ali naredil, kdo je kaj vreden ali pa koliko kaj stane oziroma kako bomo s financami naprej. Še zlasti če so bili prazniki na tem področju »naporni«, bo zdaj sledilo razmišljanje o tem, kako čim prej zadevo postaviti v neki obvladljivi okvir, da se neugodnosti ne bi zavlekle. Od partnerja boste doživeli nekaj kritike ali omejitev, k sreči je vpletena Venera in se bo dalo stvari nastaviti na novo, ne da bi bil ogrožen celoten odnos.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
 

Po novem letu bo res »drugače«, ampak ne tako, da bi se kaj kar rešilo, ampak tako, da bo treba zakoličiti novo pot, odnose, dogovore. Pri tem bi morali biti trdni v pogajanjih, da ne bi ostali praznih rok, tu vam ne koristi poudarjeni Lunin položaj, ki vam prinaša preveč sentimenta. Namesto da bi udarili v sredo, boste raje razmišljali (in govorili o tem), kako je bilo včasih.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
 

Ponovoletna evforija bo prinesla nekaj lepih priložnosti, vprašanje pa je, ali se boste za njihovo dosego dovolj močno potrudili, da bi jih lahko pripeljali do rezultata. Zelo verjetno bo izpeljava takih aktivnosti preveč odvisna od drugih in možnost sporov zaradi nedoseganja vaših pričakovanj je kar velika. Seveda bi se radi izkazali, radi bi bili prej kot drugi, radi bi »nekaj naredili«. V srčnih zadevah se bodo odnosi umirili, mogoč je dober dogovor za obe strani.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
 

Če ste za neko obveznost ali aktivnost mislili, da se bo – morda tako kot že tolikokrat – iztekla po sreči ali celo sama od sebe, se bo tokrat obrnilo drugače. Najprej boste zmedeni, potem boste začeli iskati alternativne rešitve, pri čemer pa vam nekdo ne bo hotel pomagati, niti z informacijami ne. Doma sledi neke vrste streznitev, ki ni videti finančne narave, ampak se bo dotikala odnosov; po novem letu bi morda lahko začeli znova …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
 

Utegne se zgoditi, da vas bodo informacije iz okolja (ljudje okoli vas, mediji, poročila) tako močno vznemirile, da se boste odločili, da ne boste nikogar več poslušali, ampak naj bi si lastno mnenje ustvarili iz svojih virov. Razmislek o tem, da bi odšli, že dolgo ni bil tako močan, a ker je vpletena Luna in z njo prevelika občutljivost, pa tudi čustvena napetost, bi bilo verjetno bolje, če bi s kako radikalno potezo še malo počakali oziroma poskusili izčrpati še kako možnost.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
 

Po novem letu je čas za nove stvari, si boste rekli in se kakega področja lotili tako, kot se za škorpijone spodobi, se pravi radikalno. Ker je do grla vpletena tretja astrološka hiša, so mogoči generalni obrati v odnosih s sorojenci, sorodniki ali sosedi, popolna prekinitev (ali pa ravno nasprotno ponovna vzpostavitev prekinjene) komunikacije, a tudi resni problemi v prometu ali z njim. Tudi na upravnem in sodnem področju bi bilo dobro prestaviti zadeve na pozneje, ko bo čas za vas manj napet.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
 

Nekaj ne bo šlo več tako kot do zdaj, to vam je že jasno. Pred vas se bodo postavile naloge v obliki urejanja nekih odnosov, ki vas do zdaj niso kaj dosti zanimali. Priložnost imate urediti jih z dogovorom in jasno besedo. Za sodišče, odvetnike in »papirnato vojno« je čas zelo neprimeren, dobro premislite, komu se daste v zobe. V ljubezni so preobrati, tudi neželeni, čisto pri roki, bodite pazljivi.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
 

Že kar v prvem tednu boste spoznali, da se nečesa ne boste več mogli lotevati tako kot navadno, morda bo treba narediti kak obvod ali v aktivnost vključiti še koga s strani. Napetosti na finančnem področju so obvladljive, če ste vi sposobni obvladovati svoja čustva, na primer strah, jezo ali samoobtoževanje. Predvsem pa ne udarjajte na prvo žogo, dvakrat premislite in se potem odločite, pa ne bo napake.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
 

Saturnov vstop v Strelca vam ne more biti všeč, saj zavore in lekcije prinaša točno tam, kjer ste vodnarji posebej močni, se pravi v načrtovanje in sanje o boljšem jutri. Že kmalu po novem letu se boste zavedli tega. Pa ne bo šlo za neko zaporo, le ob lahkotnost razmišljanja o novih in novih možnostih se bo Saturn spotaknil. Treba bo torej zavzeti neko novo stališče, novo smer. A bodite brez skrbi, saj bo šlo – kdo je v novih rešitvah boljši kot vi?

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
 

V tem tednu ne poskušajte narediti večjih korakov v smeri »po novem letu mora iti drugače kot prej«, ker za to ni najboljši čas. Bolje se je prepustiti toku in počasi poloviti vtise in informacije, po drugi strani pa najti somišljenike, ki bi vam lahko pomagali pri vpeljavi novosti. V službi in poslih lahko pričakujete nove, višje zahteve, proti katerim verjetno ne boste mogli nič. Da to ne bi bili vi, si ustvarite svoje mnenje, navzven pa igrajte igro, ki se od vas pričakuje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo v tem tednu od 14°16 do 21°24 Kozoroga.

Merkur bo prišel od 29°52 Kozoroga do 9°54 Vodnarja, v katerega bo vstopil 5. 1. zjutraj.

Venera bo prišla od 1°41 do 10°26 Kozoroga.

Mars bo prišel od 24°09 do 29°38 Vodnarja.

Jupiter se bo retrogradno premaknil od 21°27 do 20°48 Leva.

Saturn bo prišel od 1°16 do 1°55 Strelca.

Uran se bo počasi premikal naprej, tokrat od 12°39 do 12°46 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 5°29 do 5°41 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 13°18 do 13°33.

Luna bo 6. 1. vstopila v Leva, 8. 1. v Device in 11. 1. v Tehtnice.

Polna luna bo na nebu v ponedeljek, 5. januarja, ob 5.52 na 14°31 Raka.