Zanimivosti

Ubil sem vampirja!

N.N.
2. 1. 2015, 19.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Operaterji iz glavnega operativno-komunikacijskega centra na Hrvaškem dnevno prejmejo številne klice na pomoč. Med njimi jih je veliko tudi precej bizarnih.

»Policija je zagotovo servis za državljane, a vseeno ne nudi prevoza pijanim gostov z vaše zabave,« pravi Zvonko Kostić, vodja dežurne službe iz glavnega klicnega centra, ki deluje v okviru hrvaškega notranjega ministrstva. A prošnja za prevoz pijanih gostov je le ena od številnih čudaških, na trenutke celo nesramnih prošenj, ki jih operaterji dnevno prejmejo.

V povprečju telefon v glavnem hrvaškem klicnem centru zazvoni 600-krat, od tega je okoli 30 odstotkov klicev resničnih in resnih, pri vseh ostalih gre za zlonamerne pozive, lažne preplahe in podobno. »Od kjerkoli nas državljani pokličejo, jih lahko izsledimo in identificiramo,« pravi Kostić in dodaja, da sprejmejo številne klice ljudi, ki so obtičali v dvigalu, pritožbe zaradi sosedovega preglasnega smrčanja ali ker koga zmoti, da mu zgornji sosed na balkon s preproge strese pasje dlake.

»Enkrat nas je nekdo celo poklical in rekel, da je ubil vampirja. Ko smo na teren poslali policiste, pa so ugotovili, da je dejansko umoril soseda. Imamo tudi stalnega klicatelja, ki nas vsak dan kliče in prepeva. Ukrepali smo tedaj, ko nam je dejal, da je nekdo z nožem ubil otroka, a se je k sreči izkazalo, da gre za lažno prijavo,« je zaključil Kostić.