Zanimivosti

Nov svetovni rekord za dobrodelnost

M.J.
15. 10. 2014, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ekipi Challenge4 je uspel neverjeten podvig; več kot 17.000 kilometrov dolgo pot iz Norveške do Južne Afrike so prevozili v 21 dneh in s tem postavili nov svetovni rekord. Ekipa bo za vsak prevožen kilometer donirala 20 centov za SOS otroške vasi, podjetje Goodyear pa bo končni znesek še podvojilo.

Ekipa Challenge4 se je s Severnega rta na Norveškem odpravila 21. septembra, preteklo nedeljo pa je ob 20.42 uspešno dosegla rt Agulhas v Južni Afriki in s tem postavila nov svetovni rekord. Pot epskih razsežnosti, ki je bila dolga 17.752 kilometrov, so prevozili najhitreje doslej, in sicer v 21 dneh in 16 urah. Pri tem so prečkali 19 držav na treh celinah, v samo nekaj dneh pa so doživeli vse; od subarktičnega snega, poplavljenih območij in blatnih poti do subtropskega azijskega vremena in ekstremne kenijske »poti v pekel«.

Med drugim je vanje v Tanzaniji trčilo drugo vozilo, kar je zaradi popravila avtomobila zahtevalo 13-dnevni postanek. Brez omenjenega odmora bi cilj predvidoma dosegli v osmih dneh. Postavitve novega svetovnega rekorda pa so se razveselili tudi afriški otroci, saj ima projekt dobrodelen značaj. Za vsak prevožen kilometer bo namreč ekipa donirala 20 centov za SOS otroške vasi v Zambiji in Sudanu, podjetje Goodyear, ki je avtomobil opremilo tudi z ustreznimi pnevmatikami, pa bo končni izkupiček še podvojilo. V sklopu dobrodelne akcije SOS otroške vasi sirotam in zapuščenim otrokom zagotavljajo toplo okolje, v katerem lahko varno odraščajo in si začrtajo svojo prihodnost.