Zanimivosti

Bitka med spoloma tudi pri varanju

Mira Ćirović
26. 9. 2014, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Američani so se lotili zanimive raziskave o skoku čez plot. Izsledki so pokazali, da so moški pri varanju manj spretni od žensk. No, vsaj takrat, kadar je treba varanje prikriti. Preverite še druge zanimivosti iz sveta aferic in skokov čez plot.

Thinkstock

Moški so manj spretni

Neodvisna ameriška raziskava je postregla z zanimivimi dejstvi – ženske so večje mojstrice pri varanju od moških. Moški naj bi imeli kar dvakrat večje možnosti, da njihov skok čez plot ne bo ostal neopažen. Polovica moških in le peščica žensk je zasačena po zaslugi mobilnega telefona ali družabnih omrežij, pravijo izsledki omenjene raziskave. Verjetno je glavni vzrok za to, da ženske pogosteje vohunijo za svojimi partnerji.

Brskanje po mobilniku

Kdaj ste nazadnje brskali po partnerjevem mobilniku, profilu na Facebooku ali spletni pošti? Hm? Ste našli kaj zanimivega? Raziskava, ki so se je lotili Britanci, je pokazala, da je 58 odstotkov ljudi že vohunilo za svojim partnerjem, in to v kakršni koli obliki. Rezultati kažejo, kako malo zaupanja imamo v svoje partnerje. Kdo pa nam lahko kar koli zameri? Vse več je namreč poročanja o varanju, tako da že manjši sumljivi znaki, ki jih opazimo pri partnerju, vzbudijo sum. Izsledki omenjene raziskave so pokazali, da za svojimi partnerji najpogosteje vohunijo ženske, stare med 25 in 34 let, kar niti ni tako presenetljivo. Večinoma so pri tej starosti že v resnih zvezah in si želijo dokazov, ali je partner 'tisti pravi'.

 

Več vas čaka v najnovejši Evi!