Zanimivosti

Vero vsako noč kliče mož iz groba!

T.P.
30. 8. 2014, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Le deset dni po pogrebu je Vero sredi noči prebudil mobilni telefon, na drugi strani pa je zadonel glas njenega pokojnega moža.

Prava drama se letos dogaja Veri Radaković (72) iz srbskega Stojnika. Pravi namreč, da jo že od začetka leta vsako noč po telefonu kliče njen mož, ki je umrl konec lanskega decembra.

Verin mož Živko je po daljši bolezni umrl 26. Decembra, ona pa ga je dostojno pospremila na drugi svet in za njim še vedno žaluje. A le deset dni po pogrebu je Vero sredi noči prebudil mobilni telefon, na drugi strani pa je zaslišala glas njenega pokojnega moža. »Nikoli ne bom pozabila noči, ko mi je prvič pozvonil mobitel. Ponoči ga namreč ne ugašam, saj v hiši nimam stacionarnega telefona. Najprej sem mislila, da je nekdo pomotoma poklical mojo številko, saj ne poznam nikogar, ki bi me klical tako pozno. Toda ko sem želela prekiniti zvezo, sem zaslišala glas mojega Živka, kako šepeta moje ime: »Veraaaa«. Zakričala sem in tako močno zalučala mobilni telefon, da je pri padcu na tla malodane razpadel,« se spominja Vera trenutka jeze in groze.

Mobitel pokopala skupaj z možem

Najhuje pri vsem je, da je z možem pokopala tudi njegov mobilni telefon, ki mu ga je na dan pogreba spravila v žep suknjiča. Ko je preverila številko, s katere je prišel klic, se je skoraj onesvestila, saj je ugotovila, da gre ravno za številko njenega Živka. »Sorodniki me prepričujejo, da je nekdo verjetno odprl grob in ukradel telefon, zdaj pa me maltretira in spravlja ob pamet. Vem, da se na tem svetu marsikaj dogaja, a najbolj me vznemirja dejstvo, da je glas, ki me kliče, povsem enak glasu mojega Živka. Poslušala sem ga skoraj 40 let, vsak dan, in tukaj se ne morem zmotiti. V zadnjem času se pozivi spet kar vrstijo, včasih molči, včasih pa samo izgovori moje ime. Ne vem več, kaj naj naredim. Začela sem izključevati telefon, toda ko ga zjutraj vključim, vidim neodgovorjen klic z Živkove številke. Odločila sem se, da bom zaprosila, naj odprejo grob in mi dovolijo pogledati, ali je telefon v krsti ali ni. Le tako se bom lahko prepričala, ali me moj mož resnično kliče z drugega sveta, ali pa se nekdo na tako neokusen način poigrava z mano,« pravi Vera.