Napoved

Tedenski horoskop: šlo bo bolj naravnost

sn
9. 1. 2017, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na nebu ta teden sprememb ne bo manjkalo, še največ jih bo prinesel Merkur. Potem ko se je v nedeljo obrnil na poti, bo vsaj dva dni, se pravi v ponedeljek in torek, še močno kazal zobe in bodimo pripravljeni na kak nesporazum, nepozornost, pozabljivost ali kako založeno oziroma izgubljeno stvar.

Profimedia
Posebnost tega tedna je, da se je z Merkurjevo direktnostjo začelo obdobje kar osemindvajsetih dni, ko noben od planetov ne bo retrograden.

V drugi polovici tedna bo nekoliko hitrejši, a skozi ves teden še ne bomo čisto mirni pred njegovim delovanjem. Vmes bo prestopil nazaj v Kozoroga, kjer je bil za novoletne praznike in je potem »samo skočil« v Strelca, to pa prinaša bolj trezno in konstruktivno komunikacijo ter premišljenost korakov, kar za začetek leta niti ni slabo. Posebnost tega tedna je, da se je z Merkurjevo direktnostjo začelo obdobje kar osemindvajsetih dni, ko noben od planetov ne bo retrograden. Bolj naravnost bo šlo vse skupaj, z manj zavlačevanja, ni pa nujno, da bo to tudi ugodno in vedno prijetno.

Horoskop za teden od 9. do 16. 1. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Zakaj je v vašem horoskopu za ta teden videti tako hud pritisk? Ali mislite, da morate pokazati največ od vseh, pa ni pogojev za to? Ali pa so nadrejeni ravno vas izbrali za tistega, ki bo za primer drugim napravil največ? Tudi če bi se radi uprli, ne bo pravih pogojev za to, še povedati ne boste mogli nikomur o svojem položaju, kar vam lahko precej zviša pritisk. Tudi sicer bodo s komunikacijo ta teden bolj težave kot ne, lahko vam odpove avto ali pa izgubite telefon ...

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Prazniki, ki so zdaj že kar dobro za nami, so vam prinesli ravno toliko zanimivih informacij, da imate zdaj precej drugačne vizije in razmišljate o različnih možnostih, dejanski potencial pa je v resnici precej bolj zožen. Tudi s financami v začetku ne bo šlo najbolje, čeprav prazniki niso bili tako potratni kot navadno. Bolj bo šlo za občutljivost kot za resnične težave. V srčnih zadevah nekaj preobčutljivosti z druge strani, vi pa boste kar počakali, da mine …

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Tokratno Marsovo gibanje vam ni v korist – nepotrebni in premalo premišljeni koraki se bodo vrstili, prav tako je v horoskopu videti precejšen razkorak med tistim, kar boste rekli, da boste naredili, in tistim, kar boste potem zares storili. Na srčnem področju se kaže zanimanje za nekoga od prej, bodisi kot srečanje osebe, ki vam je bila nekdaj draga, bodisi kot razreševanje nekega odnosa, ki bi moral že zdavnaj biti zgodovina, pa na žalost še ni.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Veliko boste hoteli premakniti, a se brez posvetovanja ali spodbude s strani drugih ne boste lotili ničesar. Po drugi strani se bo nekaj mudilo, morda tudi zaradi pričakovanj vaših bližnjih, da vendar že nekaj ukrenete. Zaželeli si boste miru in možnosti odločanja čisto po svoji volji, ne pa da se morate stalno ozirati na koga. Neke zgodbe, ki ste jih v zadnjem času slišali »iz zaupnih virov«, se bodo izkazale za lažne ali vsaj malo pretirane, vsekakor pa daleč od zanesljivosti.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Postavljanje stvari na svoje mesto in določanje, kdo mora kaj narediti, boste ta teden vzeli zelo zares. Za vsakogar boste natančno vedeli, kam sodi v vaši hierarhiji in kaj je njegova vloga, to pa boste tudi povedali. Na lep način sicer, toda dovolj odločno in jasno, da ugovorov ne bo – in vse bo teklo kot podmazano. V srčnih zadevah se resen položaj boljša, predvsem zaradi treznih glav in pripravljenosti na konstruktivno komunikacijo. V financah tudi precejšnji odhodki, ne samo prejemki. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Kar boste lahko storili sami, bo odlično, marsikdo se bo čudil vaši ustvarjalnosti, iznajdljivosti in tudi organizatorskim sposobnostim. V prvi polovici tedna se pazite raztresenosti, tudi kaka zastonjska pot ni izključena. V ljubezni bo šlo sicer počasi, a vendar vztrajno v neki smeri, ki ste jo spoznali za dobro in se je boste zdaj držali, da ne bi šlo spet kaj narobe. Morda ne bo najbolj sladka, se pa bo izognila običajnim pastem in že zato boste zadovoljni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Zelo veliko odgovornosti leži na vaših ramenih – morda preveč? Da bi storili vse kar sami, ni vaša navada in vendar si ne predstavljate, kako boste izpeljali vse skupaj. Vaša možnost leži tudi v boljšem določanju prioritet, informacije, ki jih boste v obliki nasvetov ali zamisli prejeli od drugih, se vam ne bodo zdele dovolj zanesljive, da bi se ravnali po njih. V ljubezni se nekaj postavlja zelo resno, lahko se zgodi, da resno poči, zato se držite nazaj vsaj še ta teden.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Da bi zaostajali, ni govora, toda vaši rezultati bodo slabši zaradi prevelike želje, ki vas bo zanesla s poti, zato bo marsikatera vaša poteza v tem tednu še najbolj podobna brci v temo. Seveda boste to uspešno nadoknadili s svojo intenzivnostjo, a glejte, da to ne bo šlo preveč na račun drugih, saj bi to lahko povzročilo nove težave v odnosih, kar pa spet lahko prinese slabše rezultate. V ljubezni spet enkrat veliko meglenega, marsikaj ne bo stalo na svojem mestu.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V službi naj bi kar najhitreje napravili kar se da največ, toda čisto enostavno ne bo šlo. Če drugega ne, bo nekdo blizu vas zelo počasen ali neroden. Čisto možen je tudi pritisk na vse v obliki denarja, zmanjšanja plače ali vsaj grožnje s tem … Tako pri načrtih kot v ljubezni bo precej več namenov kot realizacije, precej okoliščin na teh področjih ne bo šlo na roke. Samo malo še potrpite, v prihodnjih tednih prihaja boljše vreme za vas.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Kozorogom je najlažje vsiliti občutek, da »morajo«, ali še bolje, da »moramo«, ker se potem potrudite sistem spraviti v tek. Ne bi bilo slabo, če bi to enkrat ozavestili in se naučili prevzemati le svoj del obveznosti. Iz odnosov, ki vas motijo, se lahko izvlečete s komunikacijo, spremembami, tudi kakim »blefom«, če to seveda obvladate, saj so v megli in ponoči vse stvari drugačne. V ljubezni se nekaj svetlika, kmalu se bo začelo dogajati.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vi pa živite čisto v prihodnosti! Kot da že danes ne bi več obstajal, kaj šele včeraj. Delali boste odlične načrte, in to tako za projekte in izpolnitev želja kot za čisto vsakdanje reči, kot je na primer nakupovanje. Res pa je, da morate biti glede financ te tedne precej bolj pazljivi, saj so Venera, Mars in predvsem Neptun, tisti, ki zamegljuje stvari, v vaši finančni astrološki hiši, skupaj pa lahko prinesejo prevelika pričakovanja in kako stranpot.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če Venerino gibanje v bližini Neptuna in Marsa pomeni kako živahno ljubezensko dogajanje, četudi v obliki kake skrite zadeve, vam ne bo slabega. Pri denarju bodite pozorni na hitrost odločitev, raje kaj premislite trikrat kot dvakrat. V ljubezni premika naprej ta teden ne bo, nazaj bo bolj verjetno, sploh pa bo šlo bolj za iskanje varnosti kot pa vznesenost in veliko romantike. Neki lepi načrti za leto 2017 se bodo izkazali za početje brez pokritja, narediti boste morali nove.

Premiki v tem tednu: 

Sonce bo prišlo od 18°52 do 25°59 Kozoroga.  

Merkur bo ta teden še vplival, kot bi bil retrograden, saj kljub obratu v nedeljo še ne bo dovolj hiter, da bi bili mirni glede njega. Sicer pa bo ta teden prišel od 28°52 Strelca do 2°15 Kozoroga, v katerega bo vstopil 12. 1.

Venera bo prišla od 5°57 do 13°06 Rib.

Mars bo prišel od 15°31 do 20°47 Rib.

Jupiter bo prišel od 21°54 do 22°25 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 22°15 do 23°00 Strelca.

Uran se bo še vedno premikal zelo počasi – od 20°36 do 20°41 Ovna.

Neptun se bo premaknil le od 9°55 do 10°07 Rib.

Pluton bo šel počasi od 17°12 do 17°27 Kozoroga.

Luna bo 10. 1. vstopila v Raka, 13. 1. v Leva in 15. 1. v Devico.

Polna luna bo na nebu v četrtek, 12. 1., ob 12.33 na 22°27 Dvojčkov.