Trčenje

VIDEO: Zato je Uma Thurman Tarantina obtožila, da jo je skušal ubiti

R.T.
5. 2. 2018, 14.20
Posodobljeno: 5. 2. 2018, 19.35
Deli članek:

V modri kabriolet, s katerim se je odpravila ubiti Billa, ni hotela sesti.

Profimedia
Trajalo je 15 let.

Uma Thurman (47) in Quentin Tarantino (54). Ona njegova muza, on njen, je mislila, prijatelj.

Bila sem v krsti

Eden od članov snemalne ekipe – delali so na filmu Ubila bom Billa – ji je dal vedeti, da avtomobil, katerega menjalnik je bil iz ročnega prirejen v avtomatskega, morda ne deluje najbolje. Vztrajala je, da ga noče voziti in da bi raje videla, da za volan sede kaskader (producenti filma pravijo, da se tega ne spominjajo).

Profimedia
Quentin Tarantino in Uma Thurman

Kot je za The New York Times dejala Thurmanova, je Tarantino prišel v njeno prikolico – bil je jezen, ker bi jih stala veliko časa. Prepričal jo je, da je z avtomobilom vse v redu. »Pospeši do 65 kilometrov na uro, ali pa tvoji lasje ne bodo pihali v pravo smer in te bom prisilil, da vse skupaj ponoviš,« naj bi ji dejal. Cesta naj bi bila povsem ravna. »Bila sem v krsti. Sedež ni bil primerno privit. Cesta je bila makadamska in nikakor ne ravna.«

»Volan je pritiskal ob moj trebuh, noge so bile stisnjene pod mano,« se spominja. »Zaradi žgoče bolečine sem pomislila, da ne bom več hodila. Ko sem se iz bolnišnice vrnila z vratno opornico, poškodovanimi koleni, velikansko buško na glavi in pretresom, sem hotela videti avtomobil. Bila sem zelo vznemirjena. S Quentinom sva se zapletla v hud prepir; obtožila sem ga, da me je hotel ubiti. Zaradi tega je bil jezen, kar je razumljivo, saj se mu ni zdelo, da me je hotel ubiti.«

Brez moči

Dva tedna pozneje je njen odvetnik podjetju Miramax, ki je stalo za filmom, poslal pismo, v katerem je bil opisan incident in pridržana pravica do tožbe. Posnetek so ji bili pripravljeni pokazati, če bi podpisala dokument, v katerem je pisalo, da oni pač niso krivi. Ni ga.

Thurmana je ena od žrtev hollywoodskega mogotca Harveyja Weinsteina (65), ki je kot producent sodeloval pri filmu. »Harvey me je napadel, a me ni ubil,« je dejala. V delu s Quentinom je čutil »povezavo z dobrim«. Dokler se ni zgodila prometna nesreča, je dejala. Takrat se je prvič počutila povsem brez moči.

Trajalo je 15 let, da ji je Tarantino le izročil posnetek.