Po sledeh barabinov

Policija razbila tolpo piranskih pobalinov, ki je terorizirala obalo

S.R.
5. 2. 2018, 15.05
Posodobljeno: 5. 2. 2018, 15.13
Deli članek:

Izkazalo se je, da ima druščina malopridnežev iz Pirana za seboj dolg seznam barabinskih dejanj.

Uradna spletna stran
Druščina osmih Pirančanov ima veliko masla na glavi.

Piranski policisti so v decembru 2017 in januarju 2018 obravnavali skupino osmih mladostnikov, starih med 16 in 19 let, z območja občine Piran, sporočajo iz PU Koper. Prvotno so jih privijali zaradi vloma v prodajalno z mešanim blagom v Portorožu, vendar so kaj kmalu ugotovili, da je njihov seznam grehov precej daljši.

Zaradi vloma so štiri pridržali, pri šestih pa so opravili hišne preiskave, v okviru katerih so zasegli kose zločinskega orodja, uporabljenega pri vlomu v prodajalno. Pri treh mladoletnih malopridnežih so zasegli tudi hladno orožje, in sicer bokser ter dve teleskopski palici. Policisti so jih zaradi kršitve Zakona o orožju nagradili z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.

Po sledeh barabinov 

Policisti so v nadaljnji preiskavi ugotovili, da so bili mladi capini od oktobra do konca decembra 2017 na območju Lucije zelo dejavni. Njihova hudodelstva vključujejo tudi kaznivo dejanje hude telesne poškodbe. Štirje med njimi so v Luciji namreč brez kakršnega koli povoda pretepli mlajšega moškega, ki so ga morali reševalci zaradi hudih telesnih poškodb glave odpeljati na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ugotovili so še, da so v istem obdobju v občasno spremenjenih zasedbah izvedli več tatvin, in sicer dva vloma v poslovne prostore, vlome v mobilne hišice v Seči, sedem vlomov v plovila na območju Seče ter tatvino aparata izpred gostinskega lokala v Luciji. Kdor misli, da se je tukaj končalo, se pošteno moti. Malopridneži so iz objestnosti na območju Lucije izvršili tudi sedem kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. Med drugim so razbili steklo, popisali nekaj fasad ter v stanovanjskih blokih in gospodarskem objektu izpraznili kar 11 gasilnih aparatov. Policisti so tako skupno preiskali kar 21 kaznivih dejanj.

Mladoletni lumpi v roke staršev

Ko so bili postopki končani, so policisti mladoletne osumljence predali staršem, zoper vseh osem pa bodo na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, še sporočajo iz PU Koper. Štirim iz druščine nad glavo visi tudi kazenska ovadba zaradi prikrivanja, saj so v času policijskega pridržanja ostalih lumpov prevažali in skrivali predmete, uporabljene pri svojih lumparijah, in nasploh podtalno delovali, da bi ovirali predkazenski postopek.

Ker gre za večinoma mladoletne ničpride, bodo policisti skladno z zakonskimi določili podali tudi poročilo na pristojni Center za socialno delo.