Kot vesela otročka

Princa sta postala filmska vojščaka

S.N.Č.
15. 12. 2017, 06.40
Deli članek:

Premiera osmega filma Vojna zvezd v imenitnem londonskem Albert Hallu ni bila po naključju.

Profimedia
Medtem ko sta očka in stric vojščaka, ima princ George svoj lik v risani seriji Gasilec Samo.

Poslednji jeti, osmi del kultne serije, med igralsko zasedbo namreč gosti britanska prestolonaslednika, princa Williama in Harryja.

PLEMENITO

Princa sta bila gostitelja svečane premiere, v Albert Hall pa sta poleg zvezdnikov povabila tudi 400 ljudi, ki so se letos na Otoku še posebej izkazali v dobrodelnosti.

Brata v filmu nista prepoznavna, saj igrata maskirana vojščaka – stormtrooperja. Identificirati ju bo zelo težko, a za pozorno oko ne nemogoče. Vsi vojščaki so enake višine, okroglih 180 centimetrov, onadva pa sta visoka skoraj 190 centimetrov. Če torej izstopata samo dva – sta onadva.

Neuradno

Iz ekipe spektakla ali od princev uradne potrditve, da v filmu res igrata, ni prišlo, toda spomladi so iz studia Pinewood pricurljale informacije, da sta se v njihovih prostorih dolgo zadrževala in da sta imela tudi več kot uro dolgo srečanje z režiserjem Poslednjega jetija Rianom Johnsonom. Z njim sta menda postala tako domača, da ju je poslal v garderobo, da se preoblečeta. Vir še pravi, da sta bila princa podobna majhnima otrokoma, ki se jima je izpolnila največja želja, da se že v studiih lahko fotografirata z glavnimi igralci.

Profimedia
William in Harry sta vsekakor še dodaten magnet za oboževalce kultne serije Vojna zvezd.

7

predhodnikov Poslednjega jetija: Grozeča prikazen, Napad klonov, Maščevanje Sitha, Novo upanje, Imperij vrača udarec, Jedijeva vrnitev in Sila se prebuja.

V prid teoriji, da v filmu res igrata princa, govori tudi dejstvo, da sta večkrat že javno povedala, da sta goreča oboževalca te serije, vsak del si med prvimi na svetu kot privilegirana ogleda tudi velika oboževalka Vojne zvezd, Williamova žena Kate Middleton. Če je oboževalka serije tudi Harryjeva zaročenka Meghan Markle, pa medijem še ni uspelo izbrskati.