Ubila šest ljudi

Skesana hči oligarha prosi odpuščanja, medtem oče žrtve zalaga z denarjem

R.T.
14. 12. 2017, 21.43
Posodobljeno: 14. 12. 2017, 21.47
Deli članek:

20-letna hči ukrajinskega oligarha, ki je s svojim lexusom v grozljivi nesreči ubila šest ljudi, se je na sodišču sesula, ko je izvedela, da ji grozi deset let zapora.

Youtube
Že slaba dva meseca ždi v priporu.

Aljona trdi, na ni jemala mamil, temveč zgolj protibolečinske tablete, ki ji jih je predpisal zdravnik. »Vem, da vsi mislijo, da sem odvisnica. Ne želim, da bi žrtve mislile, da je obtoženka odvisnica. Nisem odvisnica,« je še nagovorila sodišče.

Aljona Zajceva, hči milijarderja Vasilija Zajceva, je na sodišču komaj zadrževala solze, ko je vse prisotne, žalujoče in ranjene, prosila odpušanja. 20-letnica, ki je 18. oktobra v Harkovu prevozila rdečo luč ter s peklensko vožnjo skozi križišče povzročila grozljivo nesrečo, v kateri je umrlo šest ljudi, je na sodišču skesano izjavila, da je pripravljena na »kazen«. 

»Vem, da to ne bo ničesar spremenilo, vendar vas prosim odpuščanja, če je to v vaši moči. Vsak dan molim za umrle in druge žrtve. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi dala polovico svojega življenja. Nikoli več ne bom sedla za volan avtomobila. Nisem želela, da bi se kaj takega zgodilo. Prosim, odpustite mi,« je vsa utrujena in izčrpana izlila svojo bolečino. V priporu namreč sedi že skoraj dva meseca, kar je zagotovo naporno za njeno blišča vajeno telo.

Youtube
Skesana Aljona.

Pomagal bo oči

Njen oče, ki ga krasi težka denarnica, je žrtvam izplačal bogate odškodnine, pri čemer zlobni jeziki trdijo, da bi s tem rad ublažil kazen, ki grozi njegovi ubogi hčeri. »Družine umrlih in poškodovanih v tej grozoviti prometni nesreči na kolenih prosimo, naj odpustijo naši hčerki,« je sporočil žrtvam. Med njimi je tudi 27-letna Oksana Berčenko, ki se je nedavno zbudila iz kome in ki je v nesreči izgubila 27-letnega soproga Aleksandra in 22-letno sestro Diano. Ta je ostale žrtve že pozvala, naj od oligarha ne sprejmejo niti centa.

»Moje srečno življenje se je spremenilo v najhujšo nočno moro,« je dejala Oksana, ki bo poleg rane v srcu skozi življenje nosila tudi brazgotine na obrazu in glavi ter hude poškodbe medenice. V poštnem nabiralniku matere njenega pokojnega soproga se je pred kratkim znašlo dobrih 1500 evrov. Razjarjena je dejala, da jih želi vrniti. »Zanje smo kot psi. Vržejo nam kost in to je to,« je povedala.

Aljona bo morala v priporu sicer počakati še vsaj do februarja, medtem ko se preiskava nesreče nadaljuje.