Odpoved

VIDEO: Oliver Dragojević ne zmore več

Teja Pelko
5. 11. 2017, 20.35
Deli članek:

Priljubljeni hrvaški pevec Oliver Dragojević je še v ponedeljek zjutraj zatrjeval, da bo 11. novembra nastopil na tradicionalnem koncertu Hrvaška noč v Frankfurtu, kar je zelo razveselilo njegove številne oboževalce, ki so ob tem pozdravili tudi njegov borbeni duh.

Mediaspeed.net
Oliverju so avgusta na pljučih odkrili rakotvorno tvorbo.

Še isti večer pa so organizatorji koncerta sporočili, da Oliverja zaradi njegovega zdravstvenega stanja (avgusta so mu zdravniki na pljučih odkrili rakotvorno tvorbo) ne bo.

Nastopa že 50 let

Oliver letos praznuje polstoletnico kariere. V tem času je nanizal številne uspehe, o katerih lahko mnogi samo sanjajo.

»S težkim srcem sporočamo, da se naš dragi Oliver Dragojević zaradi svojega zdravstvenega stanja ne sme izpostavljati naporom, povezanim z nastopi. Želimo mu predvsem veliko moči in popolno okrevanje. V mislih in molitvah smo z našim prijateljem in legendarnim umetnikom. Oliver vas vse lepo pozdravlja in vam želi nepozabno zabavo ter obljublja, da bo spet z nami prihodnje leto, na Hrvaški noči 2018,« so sporočili organizatorji in dodali, da bo namesto njega nastopil Petar Grašo.

Oliver je sicer pred dvema tednoma skupaj s kolegi v Splitu nastopil na dobrodelnem koncertu ob 50-letnici delovanja županijske lige za boj proti raku. To je bil njegov prvi nastop po resni diagnozi, z njim je občinstvo navdušil in požel bučne ovacije.

Pevec je sicer ob razkritju diagnoze, za katero je izvedel po tem, ko mu je postalo slabo na pogrebu prijatelja Remija Kazinotija, sporočil, da je prepričan, da bo dobil tudi to življenjsko bitko. Za njim je že tudi kemoterapija, zaradi katere je izgubil lase.