Ljubljana

Preverili smo poletni utrip v prestolnici

Teja Pelko
10. 8. 2017, 20.45
Deli članek:

Čeprav je trenutno prebivalcev Ljubljane zaradi počitnic veliko manj kot sicer, pa mesto ne sameva, nasprotno.

Marko Vavpotič / M24.si
Eni od sedmih milijard

Središče glavnega mesta je teh v poletnih večerih nabito polno. Tako je bilo tudi v torek zvečer. Na obrežju Ljubljanice so prednjačili turisti (največ je bilo slišati italijanskega jezika), meščani pa so bili večinoma na prireditvah.

Marko Vavpotič / M24.si
Čedahuči in Severa Gjurin

Na festivalu Urbano Dejanje, na katerem so ta večer igrali Eni od sedmih milijard ter Čedahuči in Severa Gjurin, smo opazili kar nekaj znanih obrazov, med njimi pevki Nino Pušlar in Floro Emo Lotrič ter raperja Zlatka.

Marko Vavpotič / M24.si
Flora Ema Lotrič

Lotričeva je na festival prišla z družbo, najbolj pa se je veselila nastopa Severe, ki ji zelo rada prisluhne tudi doma. »Severa je moja najljubša slovenska pevka. Že dolgo nisem bila na nobenem koncertu v Ljubljani, ker sem bila veliko v tujini. Zdaj pa sem se prišla malo kulturno udejstvovat tudi v prestolnico,« nam je povedala pevka. Nad poletnim utripom v prestolnici je navdušena. »Zdi se mi super. Ogromno stvari se dogaja, ki so privlačne tako za turiste kot za domačine. Odkar sem se preselila nazaj v Ljubljano, zelo uživam. Mislim, da je odlično mesto tako za mlade kot za stare,« nam je dejala Flora Ema.

Marko Vavpotič / M24.si
David Urankar in žena Ajda

Odpravili smo se tudi na Trnfest, kjer je ta večer igrala skupina Tom's Sextape. V mešanici groovy, funky in swing komadov je užival tudi igralec Uroš Potočnik, ki je reden gost omenjenega festivala, kadar je v mestu. »Sem prihajam zaradi tradicije in tudi zato, ker je tu vedno program. Moram reči, da je danes prav prijeten band,« je dejal Uroš, ki je sicer s poletnim utripom v glavnem mestu načeloma zadovoljen, ima pa tudi nekaj predlogov za izboljšave.

Marko Vavpotič / M24.si
Uroš Potočnik

»Glede na to, da meščanov, ki pretežno prebivajo v Ljubljani, v teh časih ni ravno tako veliko v mestu, se mi zdi, da je ta utrip kar zadovoljiv. Bi si pa želel, da bi imela vsaka ulica čez dan, zvečer in vse do jutra po 15 do 20 različnih skupin, da bi bila vsaka ulica koncert. Rad bi videl tudi, da bi nasadili še več rastlin in dreves po strehah,« nam je povedal igralec.

Smeha željni pa so ta večer na svoj račun prišli v znanem Jazz Clubu Gajo, kjer so za razmigavanje trebušnih mišic skrbeli Boštjan Nachbar Boki, Boštjan gorenc-Pižama, Anže Tomić in Jure Godler.