Tik pred začetkom

Dali odpoved: Evrovizija v resnih težavah

D. B.
16. 2. 2017, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tik pred 62. Pesmijo Evrovizije se največje evropsko glasbeno tekmovanje sooča z resnimi težavami.

Profimedia
Lanska zmagovalka Evrovizije Jamala, ki je Ukrajini prinesla organizacijo glasbenega izbora.

Tri mesece pred izvedbo letošnjega glasbenega tekmovanja je 21 ukrajinskih delavcev iz organizacijske ekipe dalo odpoved. Javnost so o svoji odločitvi obvestili v skupni izjavi. V njej navajajo, da so se težave začele že v začetku decembra, ko je Evropska radiodifuzna zveza Ukrajini dala zeleno luč za izvedbo tekmovanja.

Ali bodo odpovedi ogrozile izvedbo letošnje Evrovizije, za zdaj ni znano.

"Že takrat smo ugotovili, da je bil del naših odločitev zaradi imenovanja novega direktorja tekmovanja, ki je imel popolno kontrolo nad vsemi dogodki, spremenjen. To imenovanje in vse dolžnosti, ki so ga spremljale, je popolnoma zaustavilo delo naše skupine. Večkrat smo poskušali vzpostaviti stik z Državnim odborom za televizijske in radijske programe ter s predstavniki ministrstva, a dogovor ni bil dosežen in to je edino možna rešitev. Zahvaljujemo se vsem delavcem, ki so sodelovali pri tem projektu, in upamo, da bodo naši nasledniki uspeli končati, kar smo začeli," so sporočili dozdajšnji organizatorji, poroča Eurosong.hr.

Ali bodo odpovedi ogrozile izvedbo letošnje Evrovizije, za zdaj ni znano. Glede na to, da so vstopnice za dva polfinala in finalni večer že v prodaji, očitno ni vse tako črno, poroča hrvaški Dnevnik.