Smrt v družini

Tom Cruise žaluje: zaspala je za vedno

D. B.
15. 2. 2017, 16.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V 80. letu starosti je umrla mama priljubljenega igralca. Po dolgi bitki s hudo boleznijo se je poslovila v spanju.

Profimedia
Tom Cruise žaluje. Poslovila se je oseba, ki je bila najpomembnejša v njegovem življenju.

54-letni Tom Cruise in njegove tri sestre, Lee Ann DeVette (57), Cass Mapother (55) in Marian Henry (52), so se prejšnji konec tedna v lokalni scientološki cerkvi poslovili od svoje mame, piše magazin People. Poleg njih je bilo na pogrebu še nekaj bližnjih prijateljev.

Igralčeva mama Mary Lee se je že dalj časa počutila slabo. Zadnjič so jo v javnosti videli maja lani na Floridi, ko se je sprehajala s pomočjo palice, bolj suha kot kadarkoli. 

Mary se je od Tomovega očeta, Thomasa Cruisa Mapotherja III, ločila leta 1974. Preselila se je v New Jersey ter štiri leta kasneje, ko je bil Tom star 16 let, poročila z Johnom 'Jackom' Southom, ter se pred petimi leti drugič ločila. John je umrl 2015 v 89. letu starosti zaradi kronične obstruktivne pljučne bolezni. 

Igralčeva mama je zaslužna za to, da se Tom danes ukvarja z igro, oba pa sta bila tudi goreča vernika scientološke cerkve. 

Za njeno zadnjo selitev kriva scientologija

Tom Cruise in njegova mama sta si bila vedno zelo blizu. Prejšnje leto se je Mary iz Los Angelesa preselila v Clearwater na Floridi, ki se nahaja v neposredni bližini svetovnega sedeža scientologije. "Mary se je odločila, da bo živela v mirnem mestu, oddaljenem le 20 minut vožnje od sedeža. Tam je ni nihče motil, imela je razgled na jezero ter medicinsko nego. To jo je spominjalo na čas, ko je živela na otoku Marco s Southom," je dejal nek vir. Igralčeva mama je zaslužna za to, da se Tom danes ukvarja z igro, oba pa sta bila tudi goreča pripadnika scientološke cerkve. O slednjem nihče od njiju ni nikoli razkril nobene podrobnosti.