Genetika

Naši glasbeniki, ki so šli po očetovih poteh

Teja Pelko / Novice Svet24
20. 3. 2018, 20.15
Deli članek:

Sinovi, ki potrjujejo rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa.

Osebni album izvajalca, Mediaspeed
Brendi s sinom Dejanon in hčerko Tino

Kar nekaj potomcev naših glasbenikov je podedovalo očetov talent. Nekateri izmed njih tudi nastopajo skupaj. Poglejte si, ko vse si je obul očetove čevlje.

Alesh Maatko
Voranc Boh

Voranc Boh

Voranca Boha sicer bolj poznamo kot igralca, je pa tudi glasbenik. V srednji šoli je bil član benda L.S.D. (Lepi slovenski dečki), predlani pa se je na festivalu Poprock predstavil s skladbo Jutro v Tivoliju. Z glasbo se ukvarja tudi njegov oče Marko. Je namreč član skupine Nula Kelvina (po poklicu je sicer nefrolog).

Facebook
Kris Guštin

Kris Guštin

Najstarejši sin Mihe Guština - Guštija, 18-letni Kris, uspešno stopa po očetovih stopinjah. Je kitarist v zasedbi Joker Out, ki ima za sabo že kar nekaj odmevnih nastopov. Krisove koncerte pogosto obiskujeta tudi njegova ponosna starša.

Facebook
Valentino Kanzyani in Danilo Kocjančič

Valentino Kanzyani

Didžej Valentino Kanzyani je sin žal že pokojnega primorskega glasbenika Danila Kocjančiča. FOTO 4 - Rok in Jani Golob  Podpis Skladatelj, aranžer, producent, multiinstrumentalist in član skupine KiNG FOO Rok Golob je sin skladatelja, aranžerja, violinista in pedagoga Janija Goloba.

revija Zvezde
Mišo Kontrec in njegov sin

Dominik Kontrec

Najstarejši sin Miše Kontreca, Dominik, se je odločil stopiti v očetove čevlje. Skupaj tudi nastopata. Oče igra violino, sin pa harmoniko.

Mediaspeed
Frenk, Nuša in Matevž Derenda

Matevž Derenda

Matevž Derenda je glasbene gene podedoval po obeh starših. Njegova mama je namreč pevka Nuša Derenda, oče pa glasbenik Frenk, ki se je sicer po ženini samostojni poti bolj posvetil ozvočevanju in razvetljevanju prireditev.

Dejan Vunjak

Podpis Dejan Vunjak je sin žal že pokojnega glasbenika Branka Jovanovića Vunjaka - Brendija (na posnetku je tudi njegova hčerka Tina). S svojimi Brendijevimi barabami na koncertih preigrava tudi očetove pesmi in tudi tako še vedno časti njegov spomin. 

Mediaspeed
Samo, Nino in Tomaž Kozlevčar

Samo in Nino Kozlevčar

Pevec, pianist, skladatelj, aranžer in zborovodja Tomaž Kozlevčar je svoje glasbene gene prenesel na ves podmladek: Nina, Sama in Kim. Nino in Samo sta pela v Perpetuum Jazzile v času, ko je bil njun oče njen umetniški vodja, nato pa sta Samo in Tomaž ustanovila svojo vokalno skupino XXL, Kim pa je uspešna violončelistka.

Facebook
Luka in Jure Sešek

Luka Sešek

Luka Sešek je svoje pevske sposobnosti pokazal že v šovu Slovenija ima talent, slišali pa smo jih tudi na letošnji Emi, na kateri je nastopil s skupino Proper. Po žametnem glasu slovi tudi njegov oče Jure. Skupaj tudi nastopata, in sicer v muzikalu Mamma Mia.

Facebook
Sandi in Fredi Miler

Sandi Miler

Tudi koroški pevec Fredi Miler se lahko pohvali s tem, da je njegov sin Sandi po njem podedoval glasbene gene. Sandi je didžej in producent, njegovo umentiško ime pa je Artes.

Facebook
Tamir in Bor Gostiša

Tamir Gostiša 

Kitarist skupine The Toronto Drug Bust in producent Tamir Gostiša je sin prvega vokala legendarne slovenske skupine Bele vrane Bora Gostiše.

Facebook
Gregor Bezenšek - SoulGreg Artist

Gregor Bezenšek - SoulGreg Artist

Gregor Bezenšek, ki nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist, je sin ustanovnega člana skupine New Swing Quartet Gregorja Bezenška.