Težava iz ozadja

Vojvodinja je zanetila vojno

S.N.Č. / Novice Svet24
10. 2. 2018, 21.42
Deli članek:

Tokrat Sarah Ferguson, bivša soproga britanskega princa Andrewa, ki je sicer znana po škandalih, za pravo vojno, ki zaradi nje vlada na dvoru, v resnici ni nič kriva … se vanjo niti ne vpleta niti je ne komentira.

Profimedia
Fergie se požvižga na govorice in si verjetno raje že izbira garderobo za poroko.

Kot je bilo pričakovati, se je seveda zapletlo pri vabilih na poroko princa Harryja in Meghan Markle 19. maja. Napovedovali so sicer nesoglasja glede vabil za člane nevestine družine, a je spor nastal zaradi ženinovih povabljencev.

Zavita v molk

Pred dnevi je v javnost pricurljala novica, da vojvodinja Yorška na poroko ni povabljena, hkrati pa se je pojavilo cel kup ugibanj, kako se bo nekdanja prinčeva žena ter mati princes Eugenie in Beatrice na to odzvala. A presenetljivo ni bilo nobenega odziva. Kako bi tudi bil, saj je Fergie v resnici svoje vabilo že imela in je le modro molčala. Tako kot molči zdaj, ko je znano, da je med gostjami.

Harry je verjetno predvideval, da bo s tem, ko je povabil teto, zanetil spor – kot ga je že pred leti princ William, ko je Sarah povabil na svojo poroko. Njun dedek, princ Philip, in oče, princ Charles, namreč Sarah ne marata oziroma je ne preneseta.

Profimedia
Na pomladanski poroki Harryja in Meghan ...

Po škandalu, ko je bila še poročena z Andrewom, v Franciji pa so jo ob bazenu zasačili z drugim moškim, ko ji je božal stopala, se je princ Philip zaklel, da nikoli več ne bo z njo v istem prostoru.

»Harry klub pritiskom deda in očeta zagotovo ne bo klonil, saj se je s Sarah od nekdaj dobro razumel,« pravi vir z dvora.

A tudi če bi se Harry uklonil volji starejših, bi se Charles in Philip s Fergie tako ali tako srečala 12. oktobra, ko bosta pred oltar stopila njena starejša hči, princesa Eugenie, in zaročenec Jack Brookbank in ji bo kot materi pripadlo častno mesto ob nevesti.

Profimedia
... ter jesenski poroki Eugenie in Jacka razvpita vojvodinja ne bo manjkala.