Umik zaradi bolezni

Legendarni Neil Diamond objavil žalostno novico

T.L.
23. 1. 2018, 07.54
Posodobljeno: 23. 1. 2018, 08.00
Deli članek:

Upa, da bo glasbo lahko še nekaj časa ustvarjal in snemal, s koncertnimi turnejami pa je konec.

Profimedia
Neil Diamond

Legendarni pevec Neil Diamond, ki bo jutri praznoval 77 rojstni dan, je na spletni strani objavil žalostno novico: po diagnozi Parkinsonove bolezni je preklical vse koncertne turneje, vključno z aktualno. Diamond je po poročanju britanskega BBC po priporočilih zdravnika že odpovedal napovedane datume koncertne turneje po Avstraliji in Novi Zelandiji. Novica je odjeknila sredi Diamondove turneje, v izjavi pa je zapisal, da je zelo nerad sprejel odločitev in da je zelo razočaran.

"Zelo sem počaščen, da sem lahko zadnjih 50 let nastopal," je zapisal. "Moje iskreno opravičilo vsem, ki ste kupili vstopnice in nameravali priti na enega od prihodnjih nastopov," je še zapisal razočarani glasbenik.

Diamond upa, da mu bo zdravstveno stanje dovoljevalo, da bo ustvarjal in snemal glasbo še nekaj časa, je še zapisano v sporočilu.

"Moja zahvala gre zvestemu in predanemu občinstvu po vsem svetu," je zapisal. "Vedno boste imeli mojo hvaležnost za vašo podporo in pogum."

Parkinsonova bolezen je kronična napredujoča nevrodegenerativna, ki prizadene predvsem telesno gibanje bolnika in ga postopoma onesposobi za samostojno življenje. Bolniki imajo lahko težave s tresenjem, gibanjem, govoru in sčasoma tudi težave s spominom.

Po objavi novice so se oglasili številni glasbeniki, se poklonili Diamondu in mu zaželeli veliko uspeha pri boju z zahrbtno boleznijo.