Prifarski muzikanti

FOTO: V zaodrju pa mize z domačim pecivom

snč
1. 12. 2017, 21.30
Deli članek:

Za deseti zaporedni gala koncert so Prifarski muzikanti že v napovedih poudarjali, da bodo z njimi na odru številni dobri prijatelji. In res se jih je trlo, na odru in za njim …

Branka Timpran
Mitja Ferenc

Prava množica prijateljev in oboževalcev seveda ni naključje, saj Prifarci skupaj godejo in prepevajo že 29 let.

Tokrat so kar trikrat v dveh dneh izpeljali skoraj štiri ure dolg koncert, v katerem obujajo svoje najlepše pesmi in njihove najboljše izvedbe – celo plesne – na velikih odrih iz minulega devetletnega obdobja.

Prijatelji, ki so nastopili z njimi, ob njih niso bili prvič. Nuša Derenda je prepevala že na njihovem prvem koncertu, Nuško Drašček so gostili že dvakrat, vokalna zasedba Bee Geesus je obiskovalce spravila na noge pred tremi leti na koncertu Božič s Prifarci, Big Band Grosuplje in bobnarji mengeške godbe pa so tudi že kar »prifarska stalnica«.

Branka Timpran
Glasbenih prijateljev imajo Prifarci toliko, da so jih komaj »stlačili« v gasilsko fotografijo.

DRUGAČE

Za vodenje jubilejnega koncerta so si Prifarci omislili prelestno televizijko Bernardo Žarn, a da ne bi bilo zamere, so ob njo postavili voditeljici preteklih koncertov – prav nič manj prelestni Laro Jankovič in Tino Južnič. Nabrušeni in ostri jeziki voditeljic, ki so se vsaka posebej borile za naklonjenost občinstva, so obiskovalce v dvorani navdušili, Prifarce pa je še posebej navdušila neka druga gospa.

Dolgoletna obiskovalka njihovih koncertov in nekdanja soseda prvega moža zasedbe Mitje Ferenca, gospa Majda iz vasice Repnje, je namreč vsem nastopajočim poslala posebno pošiljko – veliko pleteno košaro, polno domačega slanega peciva, ki ga zna tako mojstrsko speči, da ga za domače in znance nikoli ni dovolj. Tokrat z njim ni navdušila le glasbenikov, ampak celo predsednika.

Branka Timpran
S predsednikom – ob šumečem šampanjcu in kopičkah peciva v zaodrju

Branka Timpran
Ostrojezične voditeljice: Bernarda, Lara in Tina

Branka Timpran
Scenaristka vseh desetih koncertov Rosvita Pesek – prvič tudi na odru