Nuša Derenda

FOTO: Bala se je že, da bo morala nehati peti

Teja Pelko
1. 12. 2017, 20.30
Deli članek:

Energična vokalistka s svojim glasom občinstvo navdušuje že od osnovnošolskih klopi, naslednje leto pa bo že 20 let, odkar je stopila na solistično pot.

Marko Vavpotič / M24.si
Derenda je povabljencem odpela tudi svojo novo pesem z naslovom Naj mi dež napolni dlan.

Medtem je Nuša Derenda nanizala vrsto uspehov. Najbolj pa je vesela, da je zdrava in da lahko poje, saj je to tisto, kar res počne s srcem.

Nuša ob 20-letnici pripravlja 20 koncertov, 26. januarja pa bodo v Posavskem muzeju Brežice odprli veliko razstavo, na kateri bodo na ogled njene vidnejše obleke, ki so zaznamovale njeno glasbeno pot in največje dosežke, pa tudi njeni osebni predmeti in slike.

A se je vmes že ustrašila, da bo morala ubrati kakšno drugo pot. »Imela sem nekaj težav z glasom. To me je opomnilo, da moram tudi zase kaj narediti, se malo ustaviti, saj bom le tako lahko razdajala ta dar, ki ga imam. Počivala sem, kolikor se je dalo, nisem pa odpovedovala nastopov. Morala sem malce spremeniti način petja, malo manj sebe dati ven, kar pa je bilo meni, ki sem navajena vedno dati vse od sebe, zelo težko. To, da bi nekaj napol pela, ni zame, in takrat sem si rekla, da mogoče pa tega raje ne bi več delala. Začela sem razmišljati, kaj bi ... In sem se spomnila na oblikovanje nakita, saj ga obožujem,« je razkrila Nuša, ki se lahko po novem pohvali s kolekcijo ženskih in moških zapestnic, ki so jih po njeni viziji oblikovali v novomeški zlatarni, posebej zanjo pa še verižico, prstan in uhane. Kolekcija se bo kmalu dopolnila še z nekaterimi kosi nakita. »Meni se zdi fino, da imam nekaj svojega, kar bom lahko tudi podarila. Cedejev namreč skorajda ne delamo več, da bi jih podarjala,« je potožila pevka.

Marko Vavpotič / M24.si
Glasbenika Matjaž Vlašič in Robert Dragar sta dva izmed kopice kolegov, ki so se odzvali Nušinemu vabilu.

Izpolnjena tudi zasebno 

Več uspeha ima v zasebnem življenju. Z možem Frenkom, s katerim sodeluje tudi poslovno, ima dva sinova, Matevža in Gašperja, na katera je zelo ponosna. »Super fanta sta. Zelo sem ponosna nanju. Trudita se. Želim si, da bi našla svojo pot in bi bila srečna v življenju, tako kot sem jaz. Tudi na Frenka in nase sem ponosna,« pravi pevka, pa čeprav se s svojim dragim večkrat spre. »Ker sva ves čas skupaj, se seveda kdaj tudi skregava. Če mi pa ves čas nekaj prigovarja. Še med tiskovno konferenco me je zmotil. Pred tem sem imela neki intervju v avtu in mi je po njem očital, da nisem povedala datuma koncerta. Potem sva se zaradi tega kregala pol ure. Če jaz ne bi imela takšne energije, bi me že zdavnaj pobralo,« se je pridušala Nuša. Za to, da jo ima, pa skrbi z redno vadbo: »Dvakrat na teden hodim v fitnes, poskušam paziti tudi na to, kaj jem. Sicer sem gurmanka. Rada jem. Jem, kar me veseli in kar si zaželim v določenem trenutku, a seveda potem to kompenziram. Hvala bogu, da rada migam. Se mi pa zdi, da se mi je postava z leti malo spremenila. Dobila sem več oblin. Sicer sem imela vedno bolj deško postavo, zdaj pa imam že malo bolj žensko.« Na vprašanje, kaj o tem meni Frenk, pa nam je v smehu odvrnila: »Ah, ne vem, ali sploh kaj opazi, glede na to, da sva ves čas skupaj.«

Marko Vavpotič / M24.si
Čuk Jože Potrebuješ Nuši ob jubileju želi, da bi še naprej tako dobro krmarila med vsemi glasbenimi stili in da bi jo slovenski poslušalci še naprej imeli za Céline Dion, ki jo vsak narod mora imeti.

Marko Vavpotič / M24.si
Pevec in kitarist Miran Miki Vlahovič za Derendo pravi, da je najboljša pevka, ob 20-letnici kariere pa ji želi še petkrat toliko, potem pa naj začne crkljati Frenka, da bo tudi on malo začel uživati.