Vojvodinja

Zaobljen trebušček postavljen na ogled

S.N.Č.
14. 10. 2017, 20.00
Deli članek:

Težko pričakovana vrnitev vojvodinje Cambriške Kate Middleton v javnost se je končno zgodila.

Profimedia
Gostiteljica je prejela nešteto pohval, da se kljub slabemu počutju posveča skrbi za druge.

Vse od avgusta, ko se je soproga britanskega princa Williama v kraljevih belih vrtovih poklonila spominu na pokojno taščo, princeso Diano, se Kate zaradi hudih nosečniških slabosti v javnosti ni pojavila.

Ves mesec in pol je pod strogo zdravniško oskrbo preležala v Kensingtonski palači in menda je bila nekajkrat tako slabotna, da so jo hoteli premestiti v bolnišnico. Tokrat je imela srečo, kajti ko je bila noseča drugič, je bila hospitalizirana za več dni.

Profimedia
Čudovita sinje modra obleka je razkrila Katine prve nosečniške obline.

Na tokratnem sprejemu se je spet pokazalo, da kjerkoli se pojavi vojvodinja Cambriška, zasenči vse, tudi britanska princa in prestolonaslednika Williama in Harryja.

VIDNO IZČRPANA

Sicer pa je bila njena vrnitev na sceno prav veličastna. Ob princih, možu Williamu in svaku Harryju, je na sprejemu ob svetovnem dnevu duševnega zdravja prevzela vlogo gostiteljice množice častnih gostov v Buckinghamski palači.

Med pomembnimi predstavniki britanskih organizacij, ki se s svojimi aktivnostmi in finančnimi donacijami posvečajo izboljšanju duševnega zdravja, je krožila kot v najboljših časih, sproščeno kramljala in se smejala.

Od muh ni bila niti njena garderoba, blestela je v sinje modri čipkasti obleki prestižne blagovne znamke Eclipse, vredni skoraj tisoč  evrov, ki je diskretno razkrivala tudi prve obline nosečniškega trebuščka.

Kljub prefinjenemu nastopu je bilo jasno, da je že tako vitka Kate shujšala. Tako suha ni bila niti na začetku prvih dveh nosečnosti, ko se je spopadala z isto boleznijo, pa tudi izčrpanosti ji kljub temu, da jo ličijo vrhunski strokovnjaki, ni uspelo povsem prikriti.