Obolenje

Glavni igralec se serije sploh ne spominja

R.T.
10. 10. 2017, 14.36
Posodobljeno: 10. 10. 2017, 14.38
Deli članek:

Bil je obraz serije Glavca, pred kratkim pa je razkril, da se snemanja skorajda ne spominja.

Profimedia
Leta 2009 si je v prometni nesreči zlomil hrbet.

Kot Malcolm je v Glavci zaigral Frankie Muniz, ki danes šteje 31 let. Od takrat je vihtel tudi bobnarske palčke in dirkal, a se vsega tega bolj slabo spominja. Zakaj je temu tako, ne ve natančno, je razkril v oddaji Dancing With the Stars.

Profimedia

Naveličan iskanja odgovorov

Utrpel je devet pretresov možganov in več manjših kapi. Obolenje je nepredvidljivo – zadanejo ga lahko bodisi štiri kapi na teden bodisi ena na leto. Te epizode, znane tudi kot prehodni ishemični napadi (nastanejo zaradi nenadne prekinitve možganskega krvnega pretoka), običajno napovedujejo pravo možgansko kap.

»Najprej me na cedilu pusti periferni vid. Lahko vidim ljudi, a jih ne prepoznam. Vidim besede, a jih ne razumem. Nato postanem otopel. Občutek ni prijeten, a vem, kaj prihaja. Običajno se uležem in čakam. Obiskal sem brez števila nevrologov, ki so naredili vse mogoče teste. Nimam pojasnila, zakaj se mi to dogaja. Tako sem že naveličan iskanja odgovorov, da se mi zdi, da jih ne bom več iskal. Sprijaznil sem se,« je o svojem obolenju dejal Muniz.