Havajska princesa

Z lezbično poroko je razburila sorodnike

snč
9. 10. 2017, 07.10
Deli članek:

Istospolna usmerjenost markantne dame s polnim imenom princesa Abigail Kinoiki Kekaulike Kawānanakoa pa nikakor ni tisto, kar bi njene bližnje in daljne sorodnike motilo.

Thomas Tunsch/Wikimedia Commons
Princesa je vse življenje tudi družbeno aktivna.

Četudi bi se Abigail poročila z moškim, nikomur ne bi bilo prav. Navsezadnje svoje istospolne usmerjenosti razen v mladosti nikoli ni skrivala. Zadnjih 21 let je preživela v složni partnerski zvezi s triinšestdesetletno Veronico Gail Worth, ki pa je navadnega, meščanskega stanu.

Premoženje

Nasprotovanje poroki je bilo gromozansko zgolj zaradi premoženja, ki ga princesa poseduje in od katerega se bo glede na svoja leta v kratkem poslovila.

Abigail Kawananakoa namreč ni le potomka princa Davida Kawananakoe, ki je bil edini zakoniti dedič na prestolu havajskega kraljestva, za njene sorodnike je pomembno le dejstvo, da je kot vnukinja irskega bogataša Jamesa Campbella podedovala neskončne plantaže sladkornega trsa, na tisoče kvadratnih metrov zazidljivih parcel na Havajih in seveda težke milijone v gotovini.

Vojna

Doslej je princesina srčna izbranka dobivala letno žepnino, ki je znašala 700.000 dolarjev, in vsi so bili zadovoljni, saj je bila njuna zveza zunajzakonska in partnerica kot dedinja ne bi mogla uveljavljati svojih pravic.

S poroko, ki jo je na princesinem domu v Honoluluju vodil upokojeni havajski vrhovni sodnik Steven Levison, so se razmerja moči v delitvi dediščine seveda močno spremenila, zato so sorodniki že složno vložili pritožbo, češ da Abigail po možganski kapi, ki jo je preživela 24. julija letos, ni več prisebna in da da bodo z družinskim odvetnikom Jamesom Wrightom, ki je skrbnik princesinega premoženja, stvari postavili na pravo mesto.

Z drugimi besedami: za dve milijardi dolarjev vredno premoženje, ki ga poseduje princesa, se bo bila prava krvava vojna – žal še v času njenega življenja.