Vidovo osebno priznanje

Nova mojstrovina komika Vida Valiča

Vito Tofaj
3. 10. 2017, 20.30
Deli članek:

Del občinstva v dvorani Španski borci v Ljubljani je otrpnil, ko je 35-letni Vid pojasnil: »Nekateri pač potrebujejo za to, da najdejo ženo, 30 let, drugi skoraj 40.«

Vito Tofaj
Vid Valič je še enkrat dokazal, da je standup inovator.

»Otrpnili« so predvsem tisti, ki ga ne poznajo osebno, a so se tudi oni, ki jim je bližji, vprašujoče spogledali: je izjava, smiselno vpeta v predstavo Tvoj bodoči bivši mož, le še ena zabavna domislica iz palete nešteto Vidovih, zaradi katerih se gledalci med predstavami valjajo pod stoli, ali je mislil resno?

Normalen gej psihopat ...

»Če si samski, ko si star 25 let, si normalen moški. Pri 35-ih te imajo za geja ali psihopata,« pravi Vid. Načeloma drži. Morda je Vid odlična mešanica vsega, kar lahko naredi moškega zanimivega. Hm, srhljivo zanimivega? Zagotovo drži, da je Vid, član igralske dinastije Valič, zanimiv. Pravijo dame. Zaradi pojave. Osebnosti. In se strinja večina moških. Ker zna zadeti  bistvo … Zato bi bilo zanimivo vedeti, ali je bila njegova izjava resna. A ne bomo brskali, ampak se pustili presenetiti. Kot nas je z zvezo s plesalko Niko Horvat presenetil Vidov brat Domen. A komaj so se mediji razpisali o Domnovi zvezi, je razpadla. Ker so začeli o njima pisati? Verjetno ne, a Vidu (no, nikomur) ne privoščimo, da bi pisal žalostne ljubezenske zgodbe.

In glej ga zlomka, čakajočo na začetek predstave smo zagledali prej omenjeno Niko. In se vprašali: je prišla, ker je pričakovala, da bo srečala Domna? Ali je »vrgla oči« na drugega Valiča? Kot smo slišali, je nekdo dejansko »prebral« naše misli in jo to vprašal, a se je le prikupno nasmehnila in povedala, da je prišla na dobro predstavo, takšno, kot jo vedno pripravi Vid. No, četudi bi vrgla oči na Vida, ne bi bila edina.

Po drugi strani so se obiskovalci bolj kot z vidom ukvarjali s sluhom – in prisluhnili, kakšno mnenje ima Vid o vseh vrstah zvez: poročnih in za eno noč. Na koncu lahko zapišemo še, da je standup inovator. Ker? Šele zakorakal je v predstavo, je že skomignil z rameni, češ: »Tako sem vajen oglasnih blokov, da brez njih ne morem več delati.« In je odkorakal: a še oglasni blok je parajoče smešen. Ne bomo razkrili, zakaj: vsega vam pač ne smemo.