Časi se spreminjajo

Fergie se vrača: grožnja za dvor

snč
12. 8. 2017, 07.30
Posodobljeno: 12. 8. 2017, 07.41
Deli članek:

Obisk gradu Balmoral je dvignil prah.

Profimedia
V Belmoral sta Fergie in Andrew poletela z zasebnim letalom, do letališča pa ju je popeljal kar princ sam.

Sarah Ferguson, vojvodinja Yorška in nekdanja žena britanskega princa Andrewa, je bila pred četrt stoletja odstavljena od aristokracije in označena za nezaželeno na dvoru. A časi se očitno spreminjajo.

Za grešnico so jo proglasili ob njenem prvem škandalu, ko je še kot uradna kraljevska snaha na jugu Francije dopustovala z moškim, ki ni bil njen soprog. Fotografije, na katerih ji je drug moški, ki so ga mediji takoj označili za morebitnega ljubimca, božal prste na nogi, so razburile tako Britance kot monarhijo.

Princ Philip nekdanji snahi sramote, ki jo je družini nakopala s flirtanjem, ne bo nikoli odpustil.

V SVOJEM STILU

Ločitev od princa je bila seveda neizbežna, a vojvodinja ni dajala vtisa, da jo to kakorkoli žalosti. Niti se ni ozirala na graje, ki so letele nanjo, ko je poskušala medijem prodati nekaj kraljevih skrivnosti, ko je poslovnežem obljubila lobiranje zanje pri princu … kot poslovna ženska se je preizkusila na več področjih, a ji posli nikoli niso gladko stekli. Ko si je nakopala dolgove, jo je seveda reševal nekdanji soprog.

Toliko bolj je zato šokirala novica, da je sedeminpetdesetletnica dobila posebno povabilo kraljice, da se ji z Andrewom pridružita na počitnicah na gradu Belmoral. Poznavalci razmer na dvoru trdijo, da je vzrok temu dejstvo, da je Andrew kraljičin najljubši otrok, ki kljub vsem grehom, ki jih ima na grbi, v svoji nekdanji ženi pač še vedno vidi svojo usodno žensko.

Opozorila, da je Fergie velika škoda za ugled britanske monarhije, so glasna, vsekakor pa se s tem strinja tudi princ Philip. Ko se bo v Belmoral napovedal on, bo morala Fergie namreč spakirati, saj se je zaobljubil, da v istem prostoru z njo ne bo nikoli več.